Nærbø vant sølvmedalje – Norsk Topphåndball

Nærbø vant sølvmedalje

Lillebror er fortsatt en litt kranglete lillebror

Før kampen ble Elverum spilt opp som storfavoritt til å ta hjem sitt tredje cupgull på. Det er vel ingen hemmelighet at den ballen tok de på strak (klister)arm og traff mål åtte flere ganger enn Nærbø. Dermed kunne de forsyne seg med både gullmedaljer, kongepokal og trofe etter 60 spilte minutter i Boligpartner Arena.

Hamar 20201229. Nærbø fær NM-finalen i håndball for menn mellom Elverum og Nærbø på Hamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Før kampen ble det trukket frem at Nærbø har spilt jevnt med og slått Elverum to ganger (nesten tre) i Nye Loen. Derfor var håpet like blått som draktene til jærbuene at kampen skulle bli jevnspilt. Og de første minuttene bar bud om at det kunne det bli – Vegard plukket ball etter ball fra Elverum, Mike scoret to av Nærbøs tre første mål og forsvaret spilte tøft mot Elverums rutinerte spillere. Etter halvspilt førsteomgang var stillingen 6-6 og lydnivået fra både Elverumsiden og Nærbøsiden på tribunen lå nok godt over anbefalt desibelnivå.

Hamar 20201229. Nærbøs trener Rune Haugseng og hovedtrener Heine Ernst Jensen under NM-finalen i håndball for menn mellom Elverum og Nærbø på Hamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Så var det disse marginene da….en brent straffe og en 100% sjanse reddet så var bordet dekket for Elverum å rykke fra. Først med to mål, så tre og til slutt fire. Til pause hadde Elverum scoret 19 mål mot Nærbøs 15.

I andreomgang, selv om antall scorede mål ble nesten likt som i første, ble forskjellen mellom lagene mer synlig. Der Elverum kunne sende utpå uthvilte spillere når noen trengte pause, ble Nærbø mer slitne av å stange mot et kompakt og sterkt forsvar. På det meste ledet Elverum med elleve mål før Nærbø satte kampens tre siste mål og dermed fastsatte sluttresultatet til 37-29 til seiersvante Elverum.

Hamar 20201229. Nærbøs Andreas Horst Haugseng etter NM-finalen i håndball for menn mellom Elverum og Nærbø på Hamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Kan en vinne en sølvmedalje? Vi vil si ja…..gårsdagens kamp som den første store finalen Nærbø har vært i, publikumsstøtten fra «galne» tilreisende jærbuer (og en ku og kalv), erfaringen og opplevelsen – det vil vi absolutt si var en seier i seg selv. Og slike opplevelser gir bare ekstra grobunn og motivasjon for å oppleve slike kamper igjen.

Hamar 20201229. Nærbø spillerene med sølvmedaljer etter NM-finalen i håndball for menn mellom Elverum og Nærbø på Hamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Gratulerer til Elverum med vel fortjent gullmedalje – dere var best! Vi tar gjerne en rematch ved en senere anledning!