Nærbø tok seg videre i European Cup – Norsk Topphåndball

Nærbø tok seg videre i European Cup

Nærbø tok seg videre i European Cup. Med sammenlagtseier 61-53 vant Nærbø over italienske Raimond Sassari og tok seg videre i European Cup.

Nærbø gikk inn i lørdagens returoppgjør mot italienske Raimond Sassari med en syvmålsledelse fra det første oppgjøret. Begge kampene ble spilt i Nye Loen i Nærbø, og vinneren går videre til tredje kvalifiseringsrunde i European Cup.

Det italienske laget satte kampens første mål, men direkte etter satte Nærbø sitt første og Raimond Sassari fikk sin første utvisning. Begge lagene fulgte hverandre tett i kampens første ti minutter, før Nærbø kom foran med ett og Sassari fikk sin andre utvisning. Med en mann over satte Nærbø enda en ball i målet og kom opp i en tomålsledelse for første gang i kampen på stillingen 6-4.

I omgangens siste ti minutter kom Raimond Sassari flere ganger ett mål bak, men Nærbø gjorde flere rykk og kom seg foran med to og tre mål igjen. Like før omgangens slutt kom Nærbø seg enda ett mål foran, og stillingen stod 14-10 da lagene gikk til pause.

Det italienske laget fikk den beste starten på andre omgangen. Etter ti minutter hadde de spist opp ledelsen til Nærbø, og stillingen stod 17-17.

Rett over halvspilt omgang kom Raimond Sassari opp i en ettmålsledelse for første gang i kampen siden de satte kampens første. Nærbø rotet det til i angrep og det italienske laget økte ledelsen til tre mål med kun ti minutter igjen. Det stod 19-22 til Raimond Sassari da Nærbø tok en timeout.

Raimond Sassari behold tremålsledelsen lenge, men de siste fem minuttene kjempet Nærbø godt for å minske ledelsen. De tok igjen mål for mål og da det stod 20 sekunder igjen lå Nærbø kun ett mål bak. Ikke bare satte hjemmelaget den første ballen i mål, men de reddet det neste angrepet fra Raimond Sassari og kontret seg inn til en ettmålsseier med stillingen 26-25.

Totalt vinner Nærbø 61-53 over italienske Raimond Sassari og tar seg videre til tredje runde i European Cup, som starter i slutten av november.