Nærbø toger videre i Europa – Norsk Topphåndball

Nærbø toger videre i Europa

Nærbø reiste til Romania før returmøte i EHF European Cup med 2 spillere i manko. Både Rassin Haugseng og Vegard Bakken Øien tråkket få dager før reisen til Focşani og ble værende hjemme i Norge. Dermed var det en tropp på 14 spillere, inkludert to 2004-modeller, som skulle gi seg ut på oppgaven å forsvare hjemmeseieren fra sist helg.

Allerede under lagpresentasjonen viste hjemmepublikummet hva Nærbø-laget kunne vente seg av lydnivå under kampen. Og CSM Focşani 2007 viste tydelig at de hadde tenkt å vise seg fra en bedre side i egen hall enn på bortebane i Nye Loen. Med 13 mål å ta igjen valgte de å sette opp et hurtig tempo i angrep og scoret både en og to ganger før Lars Sigve Hamre fikk satt inn Nærbøs første mål for kvelden.

Kjartan, Annette og Trond ble noe alene i Nærbøfarger på tribunen i Romania i kveld Foto: CSM Focşani 2007
Publikum i Sala Sporturilor Vrancea gav lyd fra seg også under oppvarming Video: Rune Haugseng

Focşani spilte tøft forsvar og hurtige angrep i et forsøk på å parkere Nærbø. Kampens første utvisning kom etter 7 minutters spill til hjemmelagets Alexandru Popovici på stillingen 5-3, en utvisning Nærbø utnyttet til å redusere Foscanis ledelse til ett mål igjen. Hjemmelaget holdt seg foran Nærbø, på det meste med fire mål, til det var spilt 22 minutter. Da utlignet Tord Aksnes Lode til 12-12. Det var fortsatt langt igjen til de 13 målene rumenerne trengte – til pause ledet de 17-16. Nærbøs 16 mål var fordelt på fire spillere: Tord Haugseng, Theodor Svengsård, Lars Sigve Hamre og Tord Aksnes Lode scoret alle fire mål hver i første omgang.

De siste 30 minuttene handlet for Nærbø sin del mest om å hvile spillere og sikre sammenlagtseieren, 18- og 17-år gamle Torger Edland og Lars Eirik Larsen fikk spille både angrep og forsvar store deler av andre omgang. Focşani fortsatte å holde seg ett mål foran til John Thue satte inn Nærbøs 20.mål og utlignet til 20-20 atten minutter før slutt. Et par minutter senere gikk Nærbø for første, og eneste, gang i kampen opp i ledelsen ved Atle Gudmestad. De siste femten minuttene av kampen stokket det seg for Nærbø i angrep. Det gav Focşani muligheten til å ta tilbake og øke ledelsen, uten at det noen gang var noe fare for at sammenlagtseieren skulle glippe.

CSM Focşani 2007 vinner returkampen 32-28 foran et hjemmepublikum som holdt oppe trøkket fra start til slutt. De ble fortjent hyllet både av hjemme og bortelag etter kampen i kveld. CSM Focşani 2007 sin reise i europacupen stoppet i kveld, mens Nærbø med 67-58 sammenlagt kan juble for videre avansement til kvartfinale i EHF European Cup.

Jærbladet og Stavanger Aftenblad sine oppsummeringer fra kampen kan du lese her.

Nærbø og CSM Focşani 2007 takker publikum etter kampslutt Video: Rune Haugseng

Det jærske håndballeventyret toger videre ut i Europa og kan i kvartfinalene møte SKIF Krasnodar og HC Victor fra Russland, Talent tym Plzenskeho Kraje fra Tsjekkia, Alingsås HK fra Sverige, SKA Minsk fra Hviterussland, HSC Suhr Aarau fra Sveits og CS Minaur Baia Mare fra Romania.

Det blir ikke mye tid å hvile etter kveldens kamp. Allerede på onsdag venter ØIF Arendal hjemme i Nye Loen. Vi håper dere fyller hallen og støtter laget på jakt etter nye poeng i det som kan bli en medaljekamp i utover våren. Det fortjener de etter kveldens prestasjon! Billetter kan du kjøpe her eller i appen pluss i døren kampdagen