Nærbø med solid seier mot Raimond Sassa – Norsk Topphåndball

Nærbø med solid seier mot Raimond Sassa

Nærbø fikk en pangstart på kampen mot italienerne, og klarte å beholde ledelsen helt til kampslutt (35-28).

Nye Loen var fullstappet da Nærbø tok imot italienske Raimond Sassari i den andre kvalifiseringsrunden i E-cup. Begge kampene skal spilles i Nærbøs håndballhall, og derfor var de bortelag i dagens kamp. Nærbø lot dog ikke gjestene føle seg veldig velkomne i starten av kampen. De hadde meget god flyt i angrep, og stod som en mur i forsvar. Etter seks minutter er Nærbø i ledelsen med 4-0. Det første italienske målet kommer etter drøye ni minutter, og da står det 1-6 på stillingstavla.

De norske guttene er tålmodige i angrep, og forsvaret er dessuten vanskelig for Raimond Sassari å løse. Når det står 2-9 etter 15 minutter får Nærbø en utvist, italienerne scorer to på rappen og spiller seg dermed litt inn i kampen igjen. I angrep er det meget godt samspill mellom alle de norske spillerne, og gjør det vanskelig for motspillerne å hindre dem i å score. Italienerne skyter mye utenfor, og klarer aldri å ta innpå ledelsen. Når dommeren blåser av førsteomgangen, står det 12-18 til Nærbø.

Nærbø scorer andreomgangens første mål, men det er Raimond Sassari som får den beste starten på omgangen. Ledelsen ser likevel ikke ut til å minke noe særlig de første ti minuttene, og det står 17-22 til Nærbø. Italienerne jakter stadig på å tette ledelsen, men de kommer aldri særlig nærmere enn fire mål. Halvveis i omgangen spiller Nærbø utgruppert forsvar, noe som ser ut til å irritere gjestene.

Det svinger dog noe i spillet til de norske guttene, og etter 20 minutter er Raimond Sassari for første gang i kampen kun tre mål bak. Dette ser dog ikke ut til å stresse dem, og Nærbø tar tak og styrer resten av omgangen. Nærbøs keeper får mange gode og viktige redninger mot slutten av omgangen. Etter en meget godt spilt kamp, vinner Nærbø til slutt 28-35.

Nærbø-gutta spiller returkamp mot Raimond Sassari allerede i morgen. Den starter klokken 17, og kampen sendes på handballtv.com. Det er laget med sammenlagtseier som går videre til neste kvalifiseringsrunde.