Nærbø klar for ny runde europacuphåndball i Nye Loen

Tekst: Nærbø IL
3. desember 2021

Pyro under innløpet kan bare bety en ting – det er klart for en ny runde europacuphåndball i Nye Loen. Dette bør du få med deg!

Det er seks uker siden sist europacupfest på Nærbø. Da, som nå, var det italiensk motstand, men den gang over to kamper her hjemme. Italienske Raimond Sassari ble sendt hjem til Sardinia med to tap i bagasjen, mens Nærbø kunne feire avansement til 3.runde i EHF European Cup sammen med et entusiastisk publikum og innendørs fyrverkeri. 

Entusiastisk publikum må man vel kunne kalle tilskuerne i Pala San Giacomo i den italienske byen Conversano for en uke siden også. Ca 2000 italienere (minus en mindre delegasjon fra Nærbø) heiet frem sine spillere og prøvde sitt beste å sette Nærbøs spillere ut av spill fra tribunen. En tøff og, det må sies, noe skjevdømt kamp gav det italienske hjemmelaget en to måls fordel med resultatet 27-25 etter første kamp.

Fram bortekampen i Pala San Giacomo, lørdag 27.november. Foto; Vanni Caputo

Lordag er det Nærbø sin tur til å hjemmebanefordel. Vi vet at publikum i Nye Loen kan gi lyd fra seg og i morgen trengs dere på det mest høylytte. Et tomålstap på bortebane er et ok utgangspunkt for videre avansement – oppgaven er vanskelig, men ikke umulig. Tallenes tale er klar – vinner Nærbø med tre mål eller mer er de videre sammen med de siste 16 lagene i EHF European Cup.

To andre norske lag skal ut i samme europacup denne helgen, begge på søndag. Drammen måtte se seg slått av tsjekkiske HC Dukla Praha med et mål på hjemmebane sist helg, mens Bækkelaget klarte uavgjort mot Handball Esch fra Luxembourg borte og skal, som Nærbø, avslutte 3.runde hjemme. 

Som nevnt tidligere – vi trenger dere i Loen! Støtten dere gir fra tribunene er uvurderlig og en viktig faktor i jakten på seier og videre eventyr i Europa. Bli med å farge himmelen blåe og lage «et himla leven» på tribuneplass i morgen – bli vår 8.spiller i jakten på nye triumfer. Billetter kan kjøpes på app eller på nett. Det selges også billetter i døren i morgen. 

Morgendagens kampsponsor er Arctic Steel.

NB VIKTIG BESKJED! DE NYE NASJONALE RETNINGSLINJENE I FORHOLD TIL COVID-19 OG SMITTEVERN FASTSETTER AT INNTIL VIDERE KAN ARRANGEMENT I LOEN GÅ SOM NORMALT UTEN RESTRIKSJONER. UNDER ARRANGEMENT MED STORE FOLKEMENGDER OG LITEN MULIGHET TIL Å OPPRETTHOLDE METEREN OPPFORDRES ALLE TIL Å BRUKE MUNNBIND!