Foto: Fjellhammer Håndball

Søndag ser du Nærbø mot Elverum på TV2 Sport 2 mens de andre kampene går på Direktesport.no

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
17. oktober 2020

Søndag 18.oktober

FyllingenBergen – Kolstad i Framohallen kl 17:00

Det er omtrent ett år siden sist Kolstad var på besøk i Framohallen, den gang endte oppgjøret med syv måls seier til trønderne. På søndag kommer de igjen til Bergen for å jakte poeng. Ser vi på tabellen samtidig som vi kaster ett blikk på statistikken så ser vi at FyllingenBergen nå ligger over streken inne i sluttspillet, mens Kolstad akkurat er utenfor begge deler. Det er kun ett poeng som skiller de to lagene på hhv 8 og 9 plass. Rent statistisk så vinner lagene «stort sett» annethvert møte.

Sist runde fikk FyllingenBergen med seg ett (heldig?) poeng hjem fra Stavanger etter å ha ligget under så å si hele kampen, mens Kolstad tapte med minste margin for Haslum.

Kampen sendes på Direktesport.no men det er sikkert like kjekt å se den i Framohallen om du har anledning til det.

ØIF Arendal – Fjellhammer i Sør Amfi kl 17:00

Fjellhammer har fått for vane å stille med null respekt for de mer erfarne REMA 1000-lagene, vi tviler ikke på at kampen i Arendal blir noe annerledes. ØIF Arendal slet lenge med å få skikkelig tak på Runar Sandefjord i onsdagens runde. Det var først i sluttminuttene at de slet seg til en firemåls-seier – og med det serieledelse.

Fjellhammer var nære ved å ta skalpen til Drammen HK i forrige runde. Fjellhammer ledet store deler av kampen før Drammen kom sterkt på slutten og vant med to mål.

Tabellmessig ligger lagene i hver sin ende av tabellen, men vi har som sagt sett at Fjellhammer er «sterk mot de sterke», så løp til Sør Amfi i god tid før kampstart eller klikk deg inn på Direktesport.no for å se kampen.

Drammen – Runar Sandefjord i Drammenshallen kl 18:00

Tre poeng skiller de to lagene, tre poeng og fire plasser. Drammen på medaljeplass tar imot Runar Sandefjord som ligger midt på tabellen, og som har statistikken imot seg når det gjelder møter med Drammen HK. I forrige runde møtte lagene i Drammenshallen lagene som spiller kamp i Sør Amfi en time før denne kampen. Det var to jevne kamper som endte med seier til Drammen og tap for Runar Sandefjord.

Men håndball er mer enn statistikk, og alle kamper skal spilles – så ta turen til Drammenshallen søndag for å se kampen live. Er du forhindret, så ser du kampen på Direktesport.no

Bækkelaget Håndball – Halden Topphåndball i Nordstrand Arena kl 18:00

Halden har scoret flere mål enn Bækkelaget, men så langt er det Bækkelaget som ligger best an på tabellen. Begge lagene måtte gi tapt med hhv to og tre mål i sine forrige kamper. Statistisk så «pleier» lagene å vinne annenhver gang og nå på søndag er det hjemmelaget «sin tur» til å vinne.

Ta turen til Nordstrand Arena for å se om statistikken holder eller så kan du se kampen via Direktesport.no.

Nærbø – Elverum i Nye Loen Nærbø kl 20:30

Rundens TV-kamp. To av publikumslagene i REMA 1000-ligaen møtes for å måle krefter i Nye Loen Nærbø. Nærbø var det eneste laget som påførte Elverum tap i fjorårssesongen. Det var under møtet i Nye Loen Nærbø at hjemmelaget slo gjestene med sifrene 31-29. Sist runde gikk Elverum på sesongens først tap mot Haslum, mens Nærbø til slutt endte opp med å slå Halden med to mål.

Elverum sitt tap gjorde at de «ramlet» ned på andre plass med en kamp mindre spilt enn ØIF Arendal. Nærbø ligger omtrent midt på tabellen, men bare to poeng fra bronseplassen.

Still i Nye Loen Nærbø eller benk deg foran TV skjermen med kampstart kl 20:30.