Nærbø; 4 av 4 ✅ – Norsk Topphåndball

Nærbø; 4 av 4 ✅

Fjellhammer borte i Lørenskoghallen er ingen lett affære. Vi minnes alle fjorårets besøk, der vi lå bak med seks mål etter første omgang. Ifølge trener Rune Haugseng ville kampen denne onsdagskvelden være en av de vanskeligste bortekampene denne sesongen.

Og det så da vitterlig slik ut i starten av 1.omgang. Fjellhammer løp gjennom vårt forsvar og hadde satt 4 mål bak vår målvakt mens det stod en stor, blank null på vår side av måltavla. Hele seks minutter gikk det før John Thue kontret inn vårt åpningsmål. Heldigvis hadde ikke Fjellhammer scoret flere enn de fire i mellomtiden. Vi åt oss sakte innpå ledelsen til Fjellhammer før Mike satte vårt tiende mål etter innspill fra Andreas og vi hadde utlignet til 10-10. To minutter senere gikk vi opp i ledelsen for første gang før vi økte til to-måls ledelse ved Andreas 20 minutter ut i omgangen. To utvisninger på åpnet for at hjemmelaget kun ta innpå igjen og gikk opp i ledelsen igjen før vi klarte å utligne rett før pause. 15-15 og like langt etter halvspilt kamp.

Trym Bjørnsen Skoglund løper gjennom Nærbøs forsvar i fjorårets kamp i Nye Loen. I dag klarte han sette fire baller bak våre målvakter

2.omgang startet like ujevnt som første for vår del. Fjellhammer, som startet omgangen med en mann utvist, klarte seg gjennom de minuttene med å score, ingen mål mot og en to-minutters utvisning på Ole. Særlig bedre kan en ikke utnytte et undertall! Vi klorte oss fast og slapp aldri hjemmelaget lenger enn to mål foran og etter 7 minutter av andre omgang hadde vi utlignet igjen, denne gangen stod det 18-18. Nok en gang skygger langene hverandre – ett mål foran, uavgjort, ett mål bak – før vi går opp i en tremålsledelse når det står 10 minutter igjen å spille.

Ingen 7-metere å sette for Tord Aksnes Lode i dag, men med to spillemål i andre omgang bidrar han til seieren i Lørenskogshallen

På stillingen 24-27 skjer det som må kalles stillingskrig – det går syv minutter uten at noen av lagene klarer å sette ballen i mål! Sjelden vare på en håndballbane, men det er Andreas som klarer å ende måltørken med ca. 1 minutt igjen å spille. Fjellhammer klarer å sette et mål til før Lars Sigve fastsetter sluttresultatet til 25-29 til oss.

En liten funfact fra kveldens kamp….6 utvisninger, men ingen straffekast! Halvor-Elias blir kåret til Nærbøs beste med en redningsprosent på 33. Hans redninger i andre omgang bidrar sterkt til seieren og for tredje gang på fire kamper blir en av våre målvakter kåret til vår beste spiller! Halvor-Elias sin personlige sponsor Reime & Lode gratulerer med godt spill og bestemanns-kåring!

Etter dagens kamp står vi med fire av fire seire i årets REMA1000-liga, en perfekt start på serien med andre ord. Neste seriekamp spilles i Sandefjord, mot Sandefjord Håndballklubb, neste onsdag. Men allerede på søndag tar vi turen til hvalfangerbyen for å spille 4.runde-kamp i NM mot Runar Sandefjord.

Hva skriver lokal presse etter kveldens kamp? Her kan du klikke deg inn på Jærbladet og Stavanger Aftenblad og se. (Abonnement)

I september setter Nærbø Herrer fokus på gullsløyfen og kampen mot barnekreft. Vi støttet det lokale Markus-løpet som ble arrangert 11.september til inntekt for barnekreftforskning og Kreftomsorg Rogaland. Dere kan fortsatt støtte løpet gjennom Vippsnr #590794