Simen Nicolay Schønningsen. Foto: Ingrid Anderson-Jensen

-Nå vet jeg hva jeg går til

Av: E. Fossnes/NTH
23. februar 2021

Torsdag ble nyheten lansert i håndballnorge. Simen Schønningsen gjør retur til Tysk Håndball, etter kun èn sesong i Elverum Håndball. Fet-gutten er klar på at han er betydelig bedre forberedt denne gangen.

I 2017 dro den da 21 år gamle Schønningsen til HBW Balingen-Weilstetten etter en solid sesong i Haslum trøya. Oppholdet i Tyskland ble preget av skader, men Schønningsen rakk å notere seg for 69 scoringer på 28 kamper.

Ribe Esbjerg ble neste stoppested, men også der slet den tidligere Haslum-spilleren med småskader.

Signerte to-års kontrakt

Elverum kom på banen, og til tross for delt spilletid med Dominik Mathe, har Schønningsen rukket å bli en fan-favoritt. Prestasjonene har vært såpass gode at tyske Bergischer har signert en to-årskontrakt med bakspilleren.

Gjennom tekstmelding forteller Simen om hvorfor valget falt på Bergischer.

-De har etablert seg på et jevnt og veldig godt nivå i Bundesliga de siste årene. En bra klubb som spiller som jeg tror kan passe meg godt.

Schønningsen legger til:

-Det er også en drøm å spille i Bundesligaen.

Forrige gang Schønningsen dro til Tyskland var han bare 21 år gammel. For et par dager siden fylte han 25, og føler seg godt forberedt på hva som møter han.

-Den største forskjellen nå, kontra sist er vel at man vet hva man går til. Første gang jeg dro ut var alt veldig ferskt.

-Nå etter man har spilt ute noen år, så er man bedre forberedt på hva man kommer til.Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png