Foto: Falk Horten

Nå starter 1.divisjon for menn

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
10. september 2021

Endelig oppstart i herrenes 1.divisjon. Med fem kamper fordelt mellom lørdag og søndag.

11.september

Oslo-Studentenes IK – Follo HK i Domus Athletica kl 13:30

Ligaen kastes i gang tidlig lørdag ettermiddag med oppgjøret mellom «naboene» OSI og Follo.

Hjemmelaget nådde ikke opp i poengjakten i fjorårets amputerte korona-sesong. Nå er det friske ben og nye poeng å spille om, og lørdag er det «årets soleklare opprykkskandidat» (sitat OSI) Follo HK som er motstander. Om kampen sier OSI på sine FB-sider at «kom og se gutta børste støv av håndballskoa, tre på seg drakta og vise alt de har trent på de siste ukene!»

Follo på sin side har målet for sesongen ganske klart «som i fjor har vi mål om å vinne hver gang vi er på banen. Og med det som mål så er vel ambisjonene ganske klare».

Billetter selges i døren og vil du se kampen så må du i hallen da kampen dessverre ikke blir streamet. Men du kan følge live-oppdateringen her.


12.september

Vikhammer HK – Viking Håndball i Malvikhallen kl 15:30

På grunn av fjorårets «korona-sesong» unngikk Vikhammer å måtte ta turen ned igjen til 2.divisjon. Og med ny trener på plass, Agustin Francisco Bou Barrionuevo (Jim Roger Kvello ble «tatt av tidsklemma» har vi lest), er trønderlaget klart for en ny sesong på nest øverste nivå.

Til seriestarten får de besøk av Viking fra Stavanger. Laget som forrige sesong spilte i REMA 1000-ligaen og som har ambisjoner om å «være med å gi Follo kamp om den direkte opprykksplassen». 

Billetter til kampen finner du her. Men vær OBS på at det er restriksjoner på antall tilskuere i Malvikhallen. Vil du følge kampen hjemmefra så finner du live-oppdateringen her


Falk Horten – Stavanger i Lystlunden Arena kl 16:00

Hjemmelaget spilte kvalifisering til REMA 1000-ligaen etter forrige sesong, men nåløyet ble for trangt for det unge Falk Horten laget. Stavanger endte sesongen sånn litt under midt på tabellen.

Ambisjonene til Stavanger-laget er å klare seg minst like godt som forrige sesong – men kanskje med en litt bedre plassering. Hjemmelaget har en uttalt målsetning om å bli inne blant topp 4-lagene.

Kampen ser du på Direktesport.no eller i hallen. Billetter? Sjekk ut Falk Horten sin FB-side for billettinformasjon.


Fold HK – Charlottenlund i Rykkinhallen kl 17:00

Fold har som mål å havne blant Topp 6-lagene denne sesongen. Søndag tar de imot Charlottenlund som har en plan om å «fortsette den gode utviklingen. Det innebærer å bli mer stabile samt å heve bunnivået». 

Da lagene møttes forrige sesong var det Charlottenlund som gikk seirende ut av oppgjøret da de sendte Fold hjem igjen med 9-måls tap.

Følg med på Fold sine FB-sider for nytt om publikum og biletter. Kampen kan du også se på Direktesport.no


TIF Viking – Herulf Moss i Stemmemyren Idrettshall kl 17:30

Hjemmelaget TIF Viking har ny trener for sesongen, Mika Nurmi. Målsetningen er stort sett den samme som før; gjøre det bedre enn forrige sesong.

Søndagens gjester fra Moss kommer med mange nye spillere i stallen og har et uttalt ønske om å «være nærmere kvalik enn nedrykk denne sesongen».

Følg med på TIF Viking sine sider for informasjon om billettsalg, og kampen ser du også på handballTV.com

Du kan følge live-oppdateringen her

Kilde for klubb-sitatene: Follo Media