Foto: Annika Byrde/NTB/NHF

Nå braker det løs for håndballgutta

Tekst: Kirsten Birkeland/NHF
13. januar 2022

Stemningen i den norske troppen er god. Nå gleder gutta seg til gruppespillet i EM.

Torsdag kl. 20.30 braker det løs for Håndballgutta som møter hjemmelaget Slovakia i den første EM-kampen. Fra Kosice rapporteres det om en gjeng som gleder seg stort til å komme i gang med mesterskapet.

– Alt ligger godt til rette her. Stemningen i laget er kjempebra – helt strålende! Dette er en veldig dedikert gruppe, forteller han og legger til at laget har snakket ut etter oppkjøringskampen mot Danmark sist lørdag og har fått ryddet opp der.

Slovakia er et lag Håndballgutta bare har møtt sju ganger gjennom historien. Det skyldes nok at de ikke har deltatt i så mange mesterskap. Totalen viser fem seire og to tap, det siste tapet for 20 år siden. Den siste kampen endte 34-27 til Norge i 2012, mens i 2010 kom den største seieren som var 44-31. Men nå spiller altså slovakene mesterskap på hjemmebane og har helt sikkert ambisjoner om å prestere godt.

Landslagssjefen er godt fornøyd med forholdene i Kosice.

– Vi gleder oss til å gå på treningene, hotellet er bra og maten er kjempegod. Så alt ligger til rette for oss her, sier han. Og i tillegg til treningene har laget brukt mye til å snakke om hva de skal gjøre på kampene fremover. I spillermøtene i oppkjøringen har landslagsledelsen og spillerne konkludert med at:

– Vi skal være best på de enkle tingene: Et returløp som går maks, et kontraløp som går maks, kort og godt de tingene vi ikke trenger så mye ferdigheter for å gjennomføre. Der har vi slått gode motstandere tidligere, men vi har slurvet for mye på disse områdene i det siste, så det har vært mye prat om dette under samlingen, forteller Berge.

– Får vi se noe nytt i EM?

– Ja, hvis vi lykkes får du se noe nytt. Men vi skal nok først og fremst få maskineriet til å gå, slik at vi blir en hard motstander å stå imot, sier han.

Og lag nummer to som skal møte våre Håndballgutter er det russiske laget. Et lag vi har spilt mot 31 ganger og bare vunnet ni, spilt en uavgjort og tapt 21 kamper. Men Russland før i tidene og nå er to forskjellige ting. Laget har ikke vært helt i toppen på lenge. Men det er fem år siden de to lagene møttes sist, da ble det norsk seier 28-24.

Det siste laget Norge møter i gruppespillet, er Litauen som vi har møtt 15 ganger og vunnet 13 av dem. Det siste møtet for snart fem år siden endte med norsk timålsseier.

Om du er interessert i statistikken for Håndballgutta, finner du mer her.