Fana best i by’n – Norsk Topphåndball

Fana best i by’n

Gemyttlig hilsning blant spillerne like etter avkast, men kampen ble stoppet nesten før den kom i gang. Tilbake til start og nytt avkast, var vist trøbbel med en klokke. Men hva gjør vel det når Nora (Hagerup) satte ballen i mål – før Tertens umiddelbart svarte og utlignet til 1-1. Og la på til 1-2 og utligning ved Kizza. 2-2 etter to minutter. Skal det fortsette slik så blir det en målrik affære.

Klokken var mer nervøs enn spillerne i dag, og for andre gang måtte det justeringer til. Men spillerne lot seg ikke merke med det, og på fem minutter hadde de satt inn 7 mål, 4 til Fana og 3 til Tertnes.

Aurora (Hatle) var tilbake i startoppstillingen etter armbruddet i kampen mot Vipers og bet godt fra seg i forsvar der hun i første omgang byttet forsvar angrep med Celine (Solstad).

Det gikk i perioder fort, veldig fort. Og gode målvaktsredninger på begge sider gjorde at det «bare» stod 7-7 etter halvspilt omgang. Knappe fem minutter senere, en Fana utvisning, en Fana time-out og noen scoringer til begge lag valgte Tertnes å legge time-out kortet. Jentene våre ledet på det tidspunktet 11-9.

Det bølget litt fram og tilbake inn mot pause, og da lagene gikk i garderoben var det med tallene 14-11 til Fana. Ikke akkurat dagligdags at jentene leder til pause, og statistikken viser vist nok at vi sjelden taper en kamp vi leder til pause…..

Andre omgang var knappe to minutter gammel da Fana økte til 16-11, og minuttet senere la Kizza på til 17-11 på straffe og Tertnes fikk en spiller utvist. Nesten seks minutter var spilt før Tertnes reduserte til 17-12. En Fana utvisning senere og Tertnes reduserte raskt til 18-14 og så 18-15 omtrent da vi var fullt lag.

Med en lekker straffe fra Kizza så puttet hun mål nummer 100 i årets REMA 1000-liga. Samtidig haglet det med utvisninger til begge lag. Og gult kort til Fana benken. Tertnes tok ut målvakt og det gav Marit (Bøyum) to raske mål og 22-15 til våre jenter. Som ved halvspilt omgang var blitt til 23-16.

Et offensivt Tertens forsvar ble møtt at syv mot seks fra Fana og 24-17 ved Marit. I underkant av ni minutter før full tid tok Tertnes sin siste time-out, på det tidspunktet ledet Fana 26-18. Fana fortsatte m ed syv mot seks og det gikk bra det. Med et fantastisk publikum i ryggen ble det hjemmeseier 28-23 og to nye poeng på jentene våre. Og vi våger påstanden – vi er best i by’n. Og Marit var best av våre jenter.