Foto: Nanco Hoogstad

Mye kan avgjøres i Stavanger Idrettshall i kveld

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
15. mai 2022

Viking Håndball – Kristiansand Topphåndball i Stavanger Idrettshall kl 19:00

I går ble det avgjort hvem som ble Norgesmester 2021, i kveld kan det bli avgjort hvem av Viking og Kristiansand som får spille i REMA 1000-liga i 2022/23 sesongen. Kl 19:00 er det klart for returoppgjøret der en plass på øverste nivå er både innsatsen og premien.

Kristiansand leder 1-0 i kamper og vil med seier i kveld være klar for en ny sesong i REMA 1000-ligaen. Med hjemmeseier må det en kamp til før neste sesongs liga er komplett med tanke på hvem som skal spille på øverste nivå.

Kort oppsummert var kampen på torsdag (nesten) så jevnspilt som det kan gå an i 1.omgang og Kristiansand ledet med ett fattig mål til pause. I andre omgang ble det litt mer rot, tekniske feil og bomskudd. Og Viking fikk kjenne på divisjonsforskjellen da de møtte et Kristiansands-lag med bedre fysikk og tøffere spill en det de er vant til. Med det som resultat at Kristiansand dro ifra, stod igjen med syv-måls seier, og en fot i REMA 1000-ligaen.

I kveld er det returoppgjør der mye står på spill for begge lag; for Viking vil en seier bety en tredje kamp i Kristiansand 19.mai og for Kristiansand sin del vil seier vere det samme som REMA 1000-liga spill også neste sesong. Kampen oppleves best på nært hold, og billettene finner du her. Og som vanlig er Direktesport.no på plass i hallen og formidler både lyd og bilder (her trenger du abonnement). På plass i hallen er også handball.no/live som oppdaterer fortløpende gjennom hele kampen.

Les også Vikings «Vi gir oss ikke – skal vinne søndag»