Foto: Drammen HK

Mye god håndball i vente søndag ettermiddag

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball

Les deg opp på mennenes REMA 1000-liga runde

Runar Sandefjord – Viking Håndball i Runarhallen kl 16:00

Viking kom fra 1.divisjon med ambisjoner om å i alle fall berge kvalifiseringsplassen. Da trenger de poeng, og det er tett mellom lagene som ligger under kvalifiseringsstreken. Pr i dag så er laget fra Stavanger kun ett poeng unna den siste kvalikkplassen.

Runar Sandefjord ligger pr i dag på den siste sluttspill-plassen, så søndagens kamp blir viktig for begge lag. Det ene for å klatre på «slutt-spill tabellen» og det andre for å komme seg på trygg kvalifiseringsplass.

Kampen går også på Direktesport.no

FyllingenBergen – Halden Topphåndball i Framohallen kl 17:00

Det ene laget ligger over det andre på tabellen, begge lag er pr i dag på kvalifiseringsplass og skulle det bli hjemmeseier er det stor sjans for at FyllingenBergen klatrer over streken. Selvfølgelig avhengig av hvordan de andre kampene går, men hjemmelaget trenger poengene for å henge med lagene over.

Halden kommer til Bergen med selvtillit etter at de slo Haslum sist runde. Med seier så vil Halden vere a-poeng med FyllingenBergen og fremdeles ha kontakt med lagene over seg på tabellen.

Direktesport.no er plassen dersom du ikke får tak i billetter til Framohallen.

Les også: Ulvene skal over fjellet og gjeste tabellnabo FyllingenBergen

ØIF Arendal – Kolstad i Sør Amfi kl 17:00

ØIF Arendal jakter på Elverum og serieledelsen – pr skrivende stund ligger ØIF Arendal som nummer to med like mange poeng som Elverum, men med en kamp mer spilt. Etter de siste to rundene sitter ØIF Arendal igjen med en seier og en uavgjort.

Kolstad har svingt litt i prestasjonene så langt, men de siste par kampene har gått Kolstads vei. Nå sist med en solid hjemmeseier over Drammen.

Oppgjøret i Sør Amfi i 2019/20 sesongen endte 39-33 til hjemmelaget. Søndagens kamp vil vise oss hvordan årets oppgjør går. Kommer du deg ikke i hallen, så ser du kampen på Direktesport.no

Kolstad; Stor kaptein – både på benken og på banen
ØIF Arendal: Vi ser veldig bra ut for øyeblikket

Haslum HK – Sandefjord i Nadderud Arena kl 18:00

Haslum jakter medalje og er før denne runden kun ett poeng fra bronseplassen.

Haslum tapte med knapp margin for Halden forrige runde mens Sandefjord ble slått av Nærbø etter ett heller jevnt oppgjør.

Før søndagens oppgjør ligger Haslum sånn omtrent midt på tabellen med 11 poeng på ti kamper. Sandefjord har ikke tatt poeng siden de slo Kolstad i slutten av september og ligger fremdeles sist på tabellen. Men det er kort vei oppover på tabellen så her teller alle mål og poeng.

Kampen ser du som vanlig også på Direktesport.no

Les også: Stiller tilnærmet uendret lag mot Haslum søndag

Drammen – Elverum i Drammenshallen kl 20:30

Rundens topp-oppgjør, Drammen tar imot serieleder Elverum til TV sent kamp i Drammenshallen. Drammen gikk onsdag på et tap for Kolstad, men det endret ikke tabellsituasjonen for hjemmelaget sin del. De ligger på tredjeplassen, tre poeng bak Elverum (med ØIF Arendal på plassen mellom).

Serieleder Elverum kniver med ØIF Arendal om tabelltoppen, de har like mange poeng, men Elverum har en kamp mindre spilt. Elverum spilte sin så langt siste kamp 25.oktober mot FyllingenBergen – en kamp de vant med minst mulig margin.

Fjorårets oppgjør endte i Elverums favør, 31-35. Gå i Drammenshallen, eller følg med på TV2 sport2 for oppgjøre søndag kveld.

Dette skriver Drammen på sine nettsider før søndagens kamp