Mye bra mot Larvik, men det holdt ikke til poeng – Norsk Topphåndball

Mye bra mot Larvik, men det holdt ikke til poeng

Etter å ha ligget under med fire mål til pause, var Vivi Storvang fantastisk helt bakerst hos Flint og hennes 6 redninger de første 13 minuttene av andre omgang gjorde at Flint Tønsberg kunne knappe innpå hjemmelagets ledelse.

Og endelig kom det forløsende utlikningsmålet da Sanne Løkka Hagen satte inn 20-20.  Men så fikk Flint en spiller utvist og Larvik scoret tre raske mål, samtidig som bortelaget hadde to skudd i stolperota og to tekniske feil i overtall.

Da 5 minutter gjenstod ledet Larvik 24-22 og alt var mulig.  Men dessverre ble det ikke flere scoringer fra Flint og hjemmelaget fikk føle på smaken av seier igjen for første gang på 1.5 år.

Kampen startet med godt angrepsspill og uten bomskudd på noen av lagene, stod det 4-4 i innledningen.  Men så bommet Flint og Larvik benyttet anledningen til å gå i føringen for første gang.  Og det initiativet beholdt hjemmelaget omgangen ut.

Det ble mange baklengsmål de første 30 minuttene, men utover i omgangen kom Vivi Storvang inn i kampen og hadde 7 redninger totalt.  Det som var kjedelig for Flint sin del, var at når forsvaret satt bedre og det ble flere målvaktsredninger, ble det måltørke i andre enden.  Andrea Varvin Fredriksen scoret Flints 9 mål etter 16 minutter.  Da var stillingen 12-9 til Larvik.  Neste scoring fra bortelaget kom etter 23.33 minutter, også den signert av Andrea, som reduserte til 14-10.  Til pause ledet Larvik 17-14.

Etter at Sanne Løkka Hagen satte inn utlikningsmålet til 20-20 etter 13.50 minutter, så ble det bare to scoringer til resten av kampen fra Flint.  Da hjalp det ikke at Vivi Storvang spilte en kjempekamp med totalt 18 redninger.  Det raknet helt i sluttminuttene da Flint la seg offensivt ut i et forsøk på å berge uavgjort.  Så 6-målsseier til Larvik i dette oppgjøret var i overkant godt betalt.

Dette er tredje gang på rad hvor Flint Tønsberg føler seg snurt når dommeren blåser av kampen.  Det er skuffende ikke å få betalt når laget henger godt med i store deler av kampene.  Positivt i denne kampen var godt målvaktsspill av Vivi Storvang, Sanne Løkka Hagen som viste samme målteft som i serieåpningen mot Byåsen, mens kantspillerne Andrea Varvin Fredriksen og Charlotte Koffeld Iversen har vært stødige på et høyt nivå gjennom hele sesongen.

I går kvalifiserte NM20-laget seg til åttendelsfinalen i NM Junior.  Flere av disse var med på benken i dag og noen fikk også noen minutter på banen.  Utover i sesongen er det ventet at vi får sett mer til disse talentene.  Sofie Celius og Majra Mitrovic var ikke på banen i dag og vil ventelig tilføre laget mye når de blir litt mer varme i trøya.

Veteran Vivi Storvang sa dette om Larvik-kampen:

– I første omgang sliter vi litt bakover, vi scorer nok mål, men vi sliter i forsvar og med målvaktsspillet.  Jeg føler at vi i andre omgang står mye bedre i forsvar, men da klarer vi ikke å sette alle sjansene vi får i angrep.  Men alt i alt sitter jeg igjen med en følelse at om vi kunne ha gitt litte grann mer, så kunne vi ha vunnet kampen.  Jeg synes ikke vi spilte opp mot vårt beste i dag.

– Vi føler på frustrasjon nå.  Det er veldig irriterende de tre kampene vi har tapt.  Vi har egentlig spilt bra, men vi mangler den siste punsjen for å trekke det i land.  Det er som at marginene ikke er med oss.

– Jeg synes vi har vært flinke til å se videre til neste kamp.  Dagen etter kamp fokuserer vi på neste kamp og tar med det som har vært bra fra dagen før.  Jeg synes det fungerer bra og vi har hatt veldig bra treninger denne uka.  Så det er kjedelig at kampen mot Larvik ble som den ble.

– Det må jo snu på et eller annet tidspunkt, for jeg synes at treningene våre er veldig bra.  Og vi har høyt nivå på treningene, så det må jo snu!

Seriekamp i REMA 1000-ligaen, Jotron Arena 19. september 2021

LARVIK HK – FLINT TØNSBERG  28-22  (17-14)