Foto: NTB/NHF

Motiverende å spille på hjemmebane

Tekst: Maria Kurth/NHF
29. oktober 2021

Harald Reinkind ser frem til å spille på norsk jord igjen for første gang på knapt to år.

– Det er alltid gøy å komme til Norge og spille kamper på hjemmebane med publikummet i ryggen. Nå er det lenge siden sist. Vi har bare gode minner fra EM i Trondheim med full hall og sinnssyk stemning, og det gir ekstra motivasjon å vite at vi skal til Norge og være litt hjemme. Det blir ikke så mange dager i Norge i løpet av et år, så det gleder vi oss til, sier Harald.

Håndballgutta møter tøff motstand i Gjensidige Cup. Regjerende OL-mester Frankrike, verdensmester Danmark og Nederland venter på motsatt banehalvdel i Trondheim Spektrum.

– Det er topp motstand, men det er det som er gøy: Å møte de gode lagene og se hvor man står i forhold til dem. Vi slo Frankrike i OL, men det var en kamp som ikke betydde noe for deres del. Det er disse kampene vi må vinne når alt kommer til alt i mesterskap, så forhåpentligvis får vi øvd på en del ting vi kan ta med oss inn i EM i januar.

Før den tid er det flere tøffe oppgjør i vente for Harald og klubblaget THW Kiel. Laget har fått en god start på sesongen i både Bundesligaen og i Champions League, og møter sterke motstandere hver uke.

– Vi har fått en bra start. Vi spilte uavgjort mot Berlin i Bundesligaen i en kamp som kunne gått begge veier og mistet ett poeng der, og så gikk vi på et litt stygt tap i Champions League mot Montpellier. Utenom det, har det egentlig sett bra ut. Det er godt å være i gang med ny sesong og å spille kamper igjen, sier bakspilleren.

I 2019/20-sesongen gikk THW Kiel helt til topps i Champions League med Harald og Sander Sagosen på laget. I fjor endte ferden i kvartfinalen. Nå ønsker det tyske storlaget å ta tilbake tronen.

– Målet er å vinne alt. Vi har et mål om å stå på toppen i alle konkurranser vi er med i, så det hadde vært helt rått hvis vi hadde klart å vinne et par titler i år.

Les mer om Håndballgutta