Morsom kamp mot Vipers – Norsk Topphåndball

Morsom kamp mot Vipers

Inngangen til kampen ble spesiell da det var koronasmitte i den norske landslagstroppen som hadde spilt kamp i Slovenia på søndag.  Dermed stilte Vipers kun med to målvakter og sju utespillere i kveldens oppgjør.

Flint på sin side stilte uten både Celina Vatne og Kristiane Stormoen, som har vært i førsteoppstillingen i alle seriekampene i høst.

Det ble en artig innledning på kampen hvor hjemmelaget var i føringen i store deler av det første kvarteret.  Resepten med å holde ballen lenge i gang i angrep ga uttelling og etter halvspilt første omgang var stillingen 6-6.  Så fulgte en sjuminutters periode uten scoringer for hjemmelaget og Vipers ledet 12-6.

Celina Vatne uttalte i forhåndsomtalen at nøkkelen ville være å drepe tempoet i kampen.  Men det var ikke nødvendig, siden Kristiansandslaget selv bidro til å holde tempoet lavt, i og med at de hadde kun en utespiller på benken.

Vipers virket også å ha Champions League-kampen til helga i bakhodet og gjorde få satsinger mot Flintforsvaret og ønsket ikke å risikere skader.  Det var ikke uten grunn at mestscorende for Vipers i førsteomgang var venstrekant Vilde Jonassen (6 mål) og linjespiller Ana Debelic (5 mål).

Som nevnt var Flint dyktige til å holde ballen godt i gang i angrep og hadde hele 7 forskjellige målscorere de første 30 minuttene.

Andre omgang fortsatte med et lavt tempo, selv om Flint ved flere anledninger satte fart etter og lykkes med det.  Men ofte fikk vi se gå-håndball fra begge lag.

Positivt for Flint på sikt er det at Sofie Celius, Nora Asbjørnsen og Anna Klausen Jacobsen fikk mer spilletid og måtte ta mer ansvar enn vanlig.

I det hele tatt ble dette en positiv opplevelse For Flint Tønsberg i møte med verdens beste håndballag.  Nå venter en god treningsperiode før det blir kamp om poeng igjen borte mot Fredrikstad søndag 24. oktober.