Mørkt for Sola – Norsk Topphåndball

Mørkt for Sola

Tap i Fredrikstad

Etter en god bortekamp i Bergen, var det klart for borteoppgjør mot laget som før kampen lå på 7. plass i REMA 1000 ligaen – Fredrikstad.
Hjemmekampen mot jentene i rødt endte i et knepent tap, som jentene ønsket å revansjere. Mika drog østover med uendret kamptropp som sist.

Det blir en nølende start på kampen, og etter 4,5 minutt ser Mika seg nødt til å ta en time-out for å justere laget litt. Det står da 3-0 til hjemmelaget. I første angrep etter time-out setter Kristina Novak inn vårt første mål. Dessverre løsner det ikke helt for Solajentene, og ved halvspilt 1. omgang står det 9-4 til hjemmelaget.

Martha Barka og resten av Solajentene fikk ingen poeng med seg hjem fra Fredrikstad. Foto: Kenneth McDowell

Sola finner ikke helt ut av eget angrepsspill, og klarer ikke å sette et like solid forsvar vi hadde i Bergen. Feil i angrep gir lette kontringsmål til Fredrikstad, og de er også flinke til å finne linjespilleren sin med gode innspill.

Til pause står det 17-11 til Fredrikstad, en omgang hvor hjemmelaget dominerte men Sola kom mer med utover i omgangen. Dessverre for våre jenter starter 2. omgang som den første. Anført av Thale R. Deila og strålende keeperspill av Hanne Sagvoll drar Fredrikstad ifra jevnt og trutt.

Sola blir jagende etter, men i motsetning til onsdagens kamp mot Fana vil det seg ikke helt denne søndagskvelden. Mika tar Solas siste time-out når det gjenstår 11 minutter, og vi ligger da under med 11 mål. Sola legger seg ut i et mer offensivt forsvar, uten at vi klarer å nærme oss noe nevneverdig.
Når kampen blåses av står det 37 – 26 til hjemmelaget, og vi får ikke med oss noen poeng vestover.

Malin Holta blir kåret til Solas beste – og vår toppscorer med 8 mål.

Neste kamp er i Åsenhallen mot Gjerpen, 29. januar. Vi håper på å se flest mulig i hallen for å heie jentene frem til seier.
Kampstart er klokken 18:00 og billetter kjøper du her.