Montpellier ble for sterke for Elverum – Norsk Topphåndball

Montpellier ble for sterke for Elverum

Etter nesten tre uker uten Champions League var det onsdag  klart for internasjonalt besøk i Terningen Arena igjen da Elverum tok i mot franske Montpellier. Montpellier leder gruppe A med ni poeng, og Elverum lå på en femteplass med åtte poeng før kampen.

Det franske laget ledet med to mål da Elverum fikk inn sitt første. De to lagene fulgte hverandre tett i starten av første omgang, men det lille forspranget Montpellier hadde skaffet seg beholdt de lenge. Etter halvspilt omgang ledet gjestene 10-7, men like før det hadde gått 20 minutter lå hjemmelaget bak med fem mål og like etter med seks mål.

I omgangens siste minutter lå Elverum bak med fire mål, men helt på tampen fikk bortelaget satt inn det som ble omgangens siste. Elverum lå dermed bak med fem og stillingen 15-20 da lagene gikk i garderoben.

Elverum fikk en tøff start på andre omgang, for etter fem minutter økte Montpellier økt med ytterligere tre mål til 25-17. Hjemmelaget slet med å komme til gode sjanser og sette ballen i mål mot et godt Montpellier-forsvar. Like før det hadde gått ti minutter gjør Elverum et feil bytte og fikk sin femte utvisning i kampen. I overtallsperioden fikk Montpellier muligheten til å øke ledelsen til ti mål og 29-19, den tok de.

Rett før halvspilt andreomgang fikk Elverum virkelig fart i angrepene og fikk to raske mål, som igjen plasserte hjemmelaget åtte mål bak.  Elverum kjempet for alle målene de fikk, men det holdt ikke mot det franske storlaget. Montpellier vant med syv mål og stillingen 37-30 over Elverum.

Til Viasat og Viaplay sa Børge Lund dette etter kampen:

– Vi møtte et fantastisk håndballag og det ble vanskelig å få stoppet dem, sier Lund.

– Det behøver ikke å se sånn ut neste uke. Vi må få bedre treff på dem i duellspillet og flere redninger, fortsatte han.

Elverums neste kamp i Champions League spilles mot samme motstander, men denne gangen i Frankrike. Kampen spilles onsdag 24. november i Montpellier klokken 20.45.