Moldespillerne Anniken og Mathilde har aldri vært bedre

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
24. september 2020


Mannskapet til Tor Odvar Moen utvikler seg med stormskritt og i kampen mot Aker gjorde laget årsbeste og vant med sju mål.  Mathilde Rivas Toft og Anniken Obaidli har spilt på seg en stor dose selvtillit denne høsten og i seieren over Aker var de fantastisk gode.

Rivas Toft hadde 9 scoringer, Obaidli 6 scoringer i den kampen.


Anniken Obaidli sprudler virkelig på banen for tiden og er konstant en trussel.  Men det er ikke noe hokus pokus for at hun fremstår sånn, ifølge henne selv.

– Jeg har fått trent godt i oppkjøringsperioden og blitt tryggere på banen.  Jeg føler også jeg har fått litt fremgang på det fysiske, sier hun.


Ikke bare langskudd

Mathilde Rivas Toft sine gode langskudd er et kjent fenomen, mot Aker hadde hun enda mer å komme med og smatt gang på gang i rommet mellom ener og toer.  Hun forteller selv at hun har hatt gjennombrudd i reportoaret en stund, men at det satt bedre mot Aker enn tidligere.

– Jeg føler jeg har brukt både skuddet mitt og gjennombrudd tidligere, men jeg lyktes godt med det i den kampen. Skudd bakfra banen er kanskje den største styrken min, men jeg har kanskje blitt skarpere på å ligge nærmere mål og utnytte det. Det er nok mer den spillestilen vi har nå i år også som gjør at det kommer mer frem, forklarer hun.

– Jeg føler at det var en kamp hvor det løsnet litt for oss, spesielt forsvarsmessig. Vi fikk styrt kampen dit vi ønsket og følte vi hadde kontroll selv om det var få måls ledelse hele veien. Og vi leder med flest mål når kampen avsluttes, så det kan vi godt fortsette med.

– Jeg er alltid litt streng med meg selv på enkelte ting. Nå følte jeg at jeg gjorde mye bra den kampen, så kan si meg fornøyd med mye av det jeg gjør, oppsummerer hun.


Føler seg trygg

Rivas Toft er i gang med sin andre sesong i Molde, etter at hun kom fra Larvik HK foran forrige sesong.  Nå har hun funnet seg ordentlig til rette i klubben og tror at det også bidrar til hvordan fremstår på banen for tiden.

– Ja, føler jeg har funnet en trygghet i laget. Jeg som spiller er ganske avhengig av å føle meg trygg for å være den beste utgaven av meg selv, så det er noe jeg føler blir bedre og bedre med tiden. Jeg trives godt med laget og byen, sier hun.


Hun er nå gjenforent med gamletreneren i Larvik, og hun skryter av Tor Odvar Moen.

– Jeg har veldig sansen for Toro som person og hans filosofi. Føler ofte at jeg lærer noe nytt av han, og det er med på å utvikle meg som spiller. Jeg er trygg og føler at han har veldig trua på det jeg står for. Det er noe jeg tar med meg på hver trening og kamp, som er med å bidra til min og lagets fremgang.

– Så langt har vi gjort mye bra, nesten full pott med poeng. Vi gikk på et surt tap borte mot Sola, men vi har mye å lære av den kampen så det må vi ta med oss.


Tempo

Anniken sier hun trives veldig godt som Moldespiller denne sesongen og når hun utfordres til å oppsummere styrkene til laget, sier hun:

– Jeg synes vi har bra tempo i spillet vårt med mange duellsterke spillere som også kan skyte utenfra.  Synes vi har lykkes med å bruke bredden i spillet vårt, slik at vi har fått målfarlige spillere på alle posisjoner.


Medalje?

Tor Odvar Moen gikk tidlig ut og sa at Molde denne sesongen skal ha medalje i REMA 1000-ligaen.  Spillerne har vært litt forsiktig med sine uttalelser om å kjempe helt i toppen, men er nå på glid.

– Vi er en god gjeng med mye godt humør, samtidig synes jeg vi jobber/trener seriøst for å hele tiden utvikle oss. Vi har jo ambisjoner om å bli topp 3 og jeg tror virkelig vi har en stall som kan ta medalje så jeg håper virkelig vi klarer å nå det målet. Jo mer samspilte vi blir jo vanskeligere skal det bli å stoppe oss, men vi må spille på et høyt nivå og vinne alle de kampene som vi skal og burde vinne. Så tror jeg det kan bli ganske bra til slutt, smiler Mathilde.

Anniken nikker samtykkende og sier avslutningsvis:  – Vi må selvfølgelig ha troen på det, hadde vært kjekt med medalje!

Episode 5 av TettPå Håndball er ute nå!about:blankFacebook URL

TettPå episode 5

Episode 5 av TettPå Håndball er ute nå! Se den her!

Posted by Norsk Topphåndball – www.topphandball.no on Tuesday, 22 September 2020

Innbygget innhold fra facebook.com kan ikke forhåndsvises i redigeringsverktøyet.