Molde og Vipers klare for finale i NM – Norsk Topphåndball

Molde og Vipers klare for finale i NM

Vipers og Molde sikret seg finaleplassene i NM senior kvinner etter seire i to semifinaler med god margin.

I Aquarama kom Vipers tidlig i ledelse, og ledet 4-0 over Fana etter fire minutter. Fana kom etter hvert bak med to mål, men det var det nærmeste de kom. Til pause stod det 21-13. I andre omgang fikk Fana en god start på opphentingen, og kom fire mål bak da det stod ti minutter igjen.

Det var en iherdig innsats, men det var ikke nok til å senke hjemmelaget. Vipers økte igjen ledelsen mot kampens slutt, og det endte med en syvmålsseier 35-28 til Vipers. Vipers skal med det spille finalen i NM senior kvinner for femte år på rad, med muligheten for å vinne NM for femte år på rad.

Nora Mørk ble toppscorer for Vipers med ti mål, og Christine Karlsen Alver ble Fanas toppscorer med ti mål.

Se full kamprapport fra semifinalen mellom Vipers og Fana her.

Kvarteret etter avkast i Aquarama startet den andre semifinalen i Molde Arena mellom Molde og Aker. Denne kampen fikk en jevn start, men etter ti minutter hadde Molde dratt fra med tre mål på stillingen 6-3. Molde øker ledelsen jevnt gjennom omgangen, og dro virkelig i fra mot slutten av omgangen. Til pause ledet de med ti mål over Aker på stillingen 16-6.

Molde fortsatte å øke ledelsen i andre omgang, og etter få minutter ledet de med tolv mål over Aker. Gjennom omgangen fortsatte Molde å øke ledelsen og det ble lite spenning. Molde hadde overtaket gjennom hele andre omgang og vant til slutt 34-19 i Molde Arena. Dette blir Moldes første finale i Norgesmesterskapet for kvinner.

Mona Obaidli ble Moldes toppscorer med åtte mål totalt, og fra Aker hadde Janne Håvelsrud Eklo, Ine Erlandsen Grimsrud og Marie Loka Øydna alle tre mål hver og deler på toppscorertittelen.

Se full kamprapport fra semifinalen mellom Molde og Aker her.

Finalen spilles i Oslo Spektrum 29. desember.