Molde løftet seg godt mot Vipers – Norsk Topphåndball

Molde løftet seg godt mot Vipers

Klart tap i den første kampen, tett mellom lagene i den andre.

I fredagens kamp i Volda Campus endte det med 40-21-seier til Vipers, etter 18-11-ledelse ved pause.

– Det var som i NM-finalen i mai, vi hang med til halvspilt første omgang. Så ble det for mange angrepsfeil og skuddbom, og dermed ble vi kontret ned. Vipers h adde 20 av sine mål i ankomst eller på kontra, fortalte trener Tor Odvar Moen etter kampen i Volda.

Tett match i Ulsteinvik

Lørdag ble det imidlertid et helt annet kampbilde i Ulsteinvik – der moldejentan lå under med to mål (17-19) halvveis, men var selv oppe i tomålsledelse i andre omgang. Det var tett helt inn, men det endte med 30-32-tap for laget vårt.

– Jeg hadde en prat med bakspillerne våre på morgenen i dag, der vi gikk gjennom fredagens problemstillinger og drøftet justeringene. Etter fredagens tøffe opplevelse, og ettersom vi fikk heng på dem utover i første omgang i dag, valgte vi å stå lenger med de mest rutinerte og etablerte spillerne i denne kampen. Vipers startet best og var oppe i seksmålsledelse på det meste, men vi løftet spillet vårt og leverte gode prestasjoner både framover og bakover, oppsummerte Tor Odvar.

Torine henger høyt i dette skuddforsøket i fredagens kamp, med Thale som nærmeste medspiller. Helt til høyre Vipers nye stjernespiller, Anna Vyakhireva. Torine scoret på fire av fem forsøk i lørdagens kamp. Foto: Jon Forberg

Mange nye på begge lag

Det har vært mange utskiftinger i begge lag foran 2022/23-sesongen. Molde Elite har seks nye og unge spillere, og det tar naturlig nok litt tid før laget er godt innkjørt og samspilt. Vipers har også måttet fornye på enkelte plasser, men har i sin posisjon kunnet hente fra øverste internasjonale hylle. Mellom disse er russiske Anna Vyakhireva, som blant annet har vært kåret til verdens beste spiller. Akkurat som den spilleren hun erstatter, Nora Mørk, har blitt to ganger – senest etter siste sesong.

– Vipers vil ha et veldig, veldig godt lag også denne sesongen, ikke tvil på det. Og Vyakhireva er en fantastisk håndballspiller, det visste vi også. Med dette som bakteppe, var dagens kamp en god opplevelse for oss, legger Tor Odvar til.

Tøffe tak mot et robust Vipers-forsvar for Thale i fredagens kamp. Lørdag scoret hun ti av Håndballjentans mål. Foto: Jon Forberg

Noen måtte stå over

Begge lagene sparte noen i disse kampene, spillere som har vært skadet og som fortsatt er i opptrening. Elise Skinnehaugen og Synne Fossheim var våre spillere «på tribunen» under disse kampene. I fredagens kamp måtte Rikke Larsen Øyerhamn forlate banen med en lårskade, og hun sto over lørdag. Mona Obaidli måtte også se halve andre omgang fra benken lørdag, etter en overtråkk.

I forrige sesong møttes Molde Elite og Vipers seks ganger – én gang i Skjærgårdslekene (Tønsberg), to ganger i REMA 1000-ligaen, to ganger i sluttspillet og i NM-finalen i Jordal Amfi. I kommende sesong er seriekampene mellom de to lagene satt opp 21. desember (Kristiansand) og i siste serierunde, 29. mars (Molde).