Foto: Jon Forberg

Mia Stensland om opprykksthrilleren: – Vi må være 100% på hele tiden

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
10. mars 2022

Gjerpen og Volda kniver om den direkte opprykksplassen i 1. divisjon.  Begge lag har 23 poeng og på søndag møtes lagene i Skienshallen.  Forrige oppgjør endte med poengdeling, 25-25.

Gjerpen hadde lenge tilsynelatende full kontroll på den direkte opprykksplassen, men et høyst uventet tap på hjemmebane mot Haslum i desember, gjorde at Volda kom ajour.

– Ja, vi tapte mot Haslum og det hadde vært tryggere om vi hadde hatt de poengene forteller Gjerpens sisteskanse Mia Stensland (22). – Det er fortsatt en del kamper igjen og alle kampene blir viktige for oss, kanskje ekstra viktige etter poengtapet mot Haslum. Vi må prestere godt for å vinne kampene fremover.

Foto: Morten Bjerk


Gjerpen har vunnet alle tre kampene etter gjenåpningen i februar.  Oppladningen inn mot Volda har vært preget av sjukdom og skader.  Det er foreløpig uvisst om Skiensklubben har alle spillerne tilbake på søndag, men at de ikke er avhengige av enkeltspillere viste de i treningskamp mot Juniorlandslaget i forrige uke, hvor et reservepreget mannskap vant med fire mål over LK02.

– Vi prøver å jobbe på trening vi som er der og bruke de folkene vi har.  Vi viste i treningskampen mot LK02 at vi er like gode selv om vi mangler noen spillere.  Så det var en positiv kamp det der altså, vi fikk frem hele laget.  Det var en god lagseier, oppsummerer Mia fornøyd. 

– Vi har noen som er ute med korona og det er forskjellig hvordan man reagerer sånn i etterkant.  Det er ventet flere spillere tilbake før søndagens oppgjør mot Volda.  I den kampen handler det om å forberede seg godt og vite hva vi møter. 


Er det nervepirrende at Volda puster dere i nakken?

– Ja selvfølgelig er det det.  Men det fører til at vi må ha ekstra fokus på å være 100% hele tiden.  Vi må jobbe bra på alle treninger, så på den måten er det fint at Volda følger oss, sier Mia


Toppoppgjøret i oktober endte 25-25 etter at Gjerpen hadde hatt initiativet de siste femten minuttene. 

– Det jeg husker fra den opplevelsen i Volda, er at det var en slitekamp.  I Skienshallen på søndag blir det viktig at alle er 100%.  De er tøffe å møte så jeg tror ikke det hjelper at bare en av oss har dagen. 

Foto: Jon Forberg


Står alt og faller på seier over Volda på søndag

– Det er en fordel med direkte opprykk, selvfølgelig.  Men får vi ikke det, så må vi kjempe om kvalikplassene. 


I fjor spilte Mia Stensland i Reistad.  I år er kamp i bunnstriden byttet ut med å kjempe om opprykk til REMA 1000-ligaen.  Hun har tatt steg og utviklet seg etter at hun fikk tidligere målvakt Pål Oldrup Jensen som trener og har rollen som førstemålvakt i sin nye klubb. 

– Jeg føler at jeg er mer trygg nå og så har jeg blitt bedre på skudd fra bak i banen.  Og så kommer det litt overraskende på meg at jeg har fått så mye spilletid, innrømmer hun.  – Men det er jo kjempegøy, det kunne ikke vært bedre.  Det gjør at jeg får mer motivasjon.  Pål har jo stått i mål selv og vi målvakter har gode økter på hver eneste trening med mange varierte øvelser og mye mer fokus enn det jeg er vant til. 

– Det er et press om å prestere og tøff kamp om en plass på laget. Gjør jeg det dårlig så blir jeg ikke prioritert på samme måte.  Jeg føler at jeg utvikler meg ved at det stilles forventninger til prestasjoner og at jeg må ha fokus hele tiden siden det er mer kamp om spilletid. 

Foto: Jon Forberg


Hvordan trives du i Gjerpen?

– Jeg trives veldig bra! sier Mia fornøyd.  – Det er en fin gjeng med spillere og vi har bra treningskultur i laget.  Det er litt mer rutinerte spillere i gruppa enn jeg opplevde i Reistad i fjor.  Og så er det mange som har flyttet til Skien for å satse håndball og som tar det veldig seriøst. 


Fremover?

– Jeg håper vi fremstår på den måten vi har gjort også i resten av kampene denne sesongen.  Det som er mest morsomt er de seirene hvor hele laget har bidratt.  Vi er jo et lag og det er viktig at det fungerer og at det ikke står og vipper på enkeltspillere.  Vi har hatt en del lagseire i det siste hvor det har vært mange gode prestasjoner hos mange av spillerne.  Og det er de morsomste seirene, sier Mia Stensland avslutningsvis.