Erik Thorsteinsen Toft ble toppscorer og Norges beste spiller da Norge vant over Tyskland – Norsk Topphåndball

Etter et surt ettmålstap mot Russland i gruppespillet var det et revansjelystent lag som vant sin første kamp i hovedrunden mot Polen. Fredag kveld var det duket for andre kamp i hovedrunden mot et Korona-preget Tyskland. Norge spiller i gruppe med nevnte Russland, Polen og Tyskland, samt Sverige og Spania.

Håndballgutta startet slik de avsluttet kampen mot Polen, med et tøft forsvarsspill. Det tok dog litt tid før Norges første skudd ble satt i mål. Det var Sander Sagosen som fikk æren av å sette Norges første mål etter 4 minutter, og reduserte til 1-2. Det var et svekket Tyskland som startet omgangen best og lå foran de første 10 minuttene. Etter 13 spilte minutter er endelig lagene likt for første gang i kampen. Tyskland målvakt Johannes Bitter stod med 50% redninger første halvdel av første omgang, og stillingen var da 6-5 i Tyskernes favør.

Lagene var veldig jevne, og begge lag scoret lite mål de første 20 minuttene. Norge overtok initiativet Tyskland hadde fra start, og stillingen var dermed 8-6 til Norge 10 minutter før slutt. Norge stod tøft bakover og gjorde det vanskelig for tyskerne å sette ballen i mål. Tyskland gikk hele 8 minutter uten scoring mot et tøft norsk forsvar, men reduserte til 7-8 etter 23 minutter. Tyskland klamrer seg fast, men kom aldri foran Norge før pause. Lagene gikk i garderoben på stillingen 12-14 etter en god sluttspurt fra Norge.

Sander Sagosen scoret 4 mål mot Tyskland. Foto: Annika Byrde / NTB

Assistenttrener Jonas Wille sa til TV3 og Viaplay før andre omgang at de skulle fortsette det tøffe arbeidet bakover, men ønsket også at guttene skulle kjøre mer tempo framover.

Norge startet med «andrerekka» slik de avsluttet første omgang, og satte det første skuddet i mål signert Erik Thorsteinsen Toft. Norge beholdt initiativet fra første omgang, og ledet 20-16 etter 40 minutter. Norge spilte bra håndball de første 15 minuttene av andre omgang, både bakover og fremover. Etter halvspilt andre omgang hadde Norge gått opp i en fem-måls ledelse på stillingen 22-17.

Mesterskapsdebutant Erik Thorsteinsen Toft fortsatte å hamre ballen i mål, og hadde satt 7 baller i mål etter 52 spilte minutter. Norge lå dermed foran 25-19. Tyskland startet opphentingen 5 minutter før slutt, men Håndballgutta nektet å la Tyskland komme innpå. Harald Reinkind fikk æren av å sette kronen på verket, og Håndballgutta vant til slutt 23-28 mot Tyskland!

Landslagtrener Christian Berge sa følgende til TV3 og Viaplay etter kampen:

– Det er mange som spiller bra idag, noe som er veldig moro. Erik Toft spiller en kanonkamp og er veldig skuddvillig, Sander Øverjordet styrer spillet bra og Solstad står bra på strek. Jeg er veldig fornøyd. Det er lett å rullere på laget når de gutta som kommer inn har prestert bra tidligere i mesterskapet.

Neste kamp for Håndballgutta er søndag 23. januar klokken 20:30 mot gruppeleder Spania. Kampen kan ses på TV3 og Viaplay.