Med Maren Austmo Pedersen tilbake tok Charlottenlund sesongens første seier

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball


Maren Austmo Pedersen (21) var tilbake som målvakt for første gang på 8 måneder, da hun tettet igjen bakover mot slutten av kampen mot Randesund på søndag, som endte med seier 25-23.  Dette var sesongens første seier for Charlottenlund (CSK). 

– Det var veldig gøy å være med på kamp igjen! jubler sisteskansen.   – Vi starter kampen veldig bra og fører første omgang, gøy å se at vi er gode bakover og at min målvaktskollega står godt.

– I andre omgang varierer Randesund forsvarsspillet sitt, noe som gjør at kampen bli spennende mot slutten. Vi klarer heldigvis å dra i land seieren. Etter en slik kamp er det ekstra gøy å kunne bidra både på benken og på banen. Jubling etter seier er noe av det beste, så dette ga mersmak, smiler Maren.


– Godt å ha Maren tilbake!

Lagvenninne Julie Nygård var godt fornøyd med at Maren igjen kunne bidra på banen.

– Maren kommer inn og redder en straffe i en første omgang og vi leder relativt komfortabelt. I andre omgang kommer Randesund tettere på og straffer oss for tekniske feil. Maren bytter med Ida og har noen viktige redninger i sluttminuttene som bidrar til seier.  Det er veldig godt å ha Maren tilbake. Hun er en trygghet på og utenfor banen som har mye 1.divisjonserfaring å bidra med. Dette var en veldig godkjent debut etter så lenge ute med skade, oppsummerer Julie Nygård.

Charlottenlund-jubel etter sesongens første seier på søndag.


Sjette sesongen i CSK

Maren Austmo Pedersen ble skadet i januar.  Hun fikk en knusingsskade i lårbeinet så kneet låste seg.  Hun ble operert for litt over 6 måneder siden og har bygd opp muskler igjen rundt kneet.  Nå går hun inn i sin sjette sesong som CSK-spiller.    

– Charlottenlund er en fin klubb å spille i med gode forhold til å bli bedre.  Vi har et bra treningsopplegg med gode trenere og flinke målvaktstrenere, og har mange rundt som vil laget godt.  Det er tilrettelagt for gode økter.  Det har vært gøy de siste sesongene, jeg har alltid trivdes med gjengen, sier hun. 

– Vi har en del yngre spillere som har vært i CSK hele sin karriere og som sakte men sikkert kommet til seniorlaget, alle sammen.  Så vi har flere på laget som har vært i klubben hele sitt liv.


Mister spillere til Byåsen

I Trondheim er det mange klubber og det er stor konkurranse både om spillere og sponsorer.  Med storesøster Byåsen i byen er det naturlig at klubben henter yngre spillere fra klubbene i nærområdet.  CSK er en viktig bidragsyter for Byåsen og de siste månedene har linjespiller Mathilde Arnstad og Andrea Holm Aune skiftet fra CSK til Byåsen.  Begge hevder seg godt i REMA 1000-ligaen.

– Vi merker at de andre lagene er interessert i våre spillere, men det er artig at folk tar steget opp til spill i Byåsen, sier hun.  Vi mister noen spillere, men CSK er på en måte en klubb som skal gjøre unge spillere så gode at de kan ta steget videre. 

– Men selvfølgelig, Mathilde og Andrea er gode spillere som vi kunne ønske å ha beholdt i klubben, men samtidig unner vi dem å ta steget opp til elite.  Vi er hakket under elite og det er i elite folk vil spille. 

– I tillegg gir det rom for yngre spillere til å få muligheten hos oss, det er naturlig å ta steget opp, men vi ville selvfølgelig gjerne ha beholdt alle spillerne, vi trenger rutine i laget.


Bygge nytt

– Det tar litt tid når vi mister en spiller som Andrea Holm Aune på backposisjon, da trenger vi nye spillere som kanskje aldri har prøvd seg på så høyt nivå før.  Da tar det litt tid å kjenne på det trøkket som 1. divisjon er, det er et steg opp fra 2. divisjon som mange av spillerne våre har spilt i. 

– I treningskampene nå har alle vist at vi har det nivået inne som vi skal ha.  Det handler om å finne selvtilliten og vite at vi kan vinne kampene.  Jeg tror vi skal gjøre det godt i år, jeg føler alle kan slå alle i 1. divisjon denne sesongen.


Fremover

– Vi har mulighet til å klatre enda høyere på tabellen, men problemet er at om noen spillere er gode blir de hentet opp.  Selve hovedklubben Charlottenlund tror jeg ikke har som målsetting om å komme høyere enn hvor vi er nå, mer det at vi skal utvikle spillere i 1. divisjon, forklarer hun. 

– Vi skal være en god klubb i 1. divisjon og gi mulighet til yngre spillere til å gå videre.  Men selvfølgelig, ser vi muligheten til å rykke opp hvis vi har et godt nok lag og har stang inn, så gjør vi alt for å rykke opp.  Vi spillere ønsker å komme så høyt som mulig.

– Det var godt å få den seieren på søndag.  Når vi har en god dag, har vi selvtillit og er gode fra alle posisjoner.  Nå er vi klar for å kjempe om flere poeng fremover, avslutter Maren som er godt fornøyd med å være tilbake i manesjen.