Foto: Lars R. Skaug - Fotolars

Mathilde er sentral i Byåsens planer om å bygge et topplag

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
11. april 2021


Byåsen bygger for fremtiden med en blanding av unge og etablerte spillere. Trønderen Mathilde Arnstad er en viktig brikke i Atle Oliver Johansens lag og markerte seg godt i fjorårets debutsesong i REMA 1000-ligaen som 18-åring.

Mathilde Arnstad startet seniorkarrieren i Utleira (2. divisjon).  Så ble det 1.5 sesong i 1. divisjon med Charlottenlund, før Byåsen hentet henne i desember i fjorårssesongen.

– Min periode i Charlottenlund var lærerik og positiv ved at jeg kom fra 2. divisjon i Utleira og tok steget opp i 1. divisjon, forteller Mathilde Arnstad. – Treningsmengden og tempoet økte og som linjespiller er man avhengig å ha medspillere som utfordrer motstanderne med variasjon av skudd og bruk av linje.

– I Charlottenlund fikk jeg mye spilletid og tillitt for å utvikle meg som en toveisspiller. Det var nok tilliten i kombinasjon med egne treningsinnsats som var noe av grunnlaget for at jeg var klar til å prøve meg i REMA 1000-ligaen som ung spiller, forklarer hun.  

Foto: Lars R. Skaug – Fotolars


Byåsen tok kontakt

I desember 2019 ble hun kontaktet av Byåsen og ble presentert et bra totalopplegg med tanke på trening, kamparena i eliteserien og videre spillerutvikling.  Og Mathilde hoppet i det.

– Jeg kom til Byåsen i desember og fikk med meg oppkjøringsperioden frem til seriestart i januar. Det var en hard periode med mye trening, forstå nye spillsystemer og ikke minst lære seg å kjenne medspillernes ferdigheter for samspill.

– Med et profesjonelt støtteapparat i Byåsen og svært gode medspillere som tok godt imot meg var det bare å slippe ned skuldrene og sloss i alle dueller, sier hun tilfreds.


Byåsens nye linjespiller opplevde at overgangen fra 1. divisjon til trening og spill i REMA 1000-ligaen var stor.  Men tok nivået raskt og fikk raskt tillit.  I kampen mot Vipers ble hun kåret til BB og hun spilte 12 kamper og tok bronsemedalje i eliteserien som 18-åring.

Hva tenker du om mulighetene for at dere kan bygge et nytt lag som kjemper om medalje?

– Byåsen har en langsiktig plan for å bygge et godt håndballag som skal kjempe om seriemedaljer de kommende årene. Bronsemedaljen vi fikk i 2020 gir jo en ekstra boost, smiler hun.

– Klubben har inngått samarbeid med Kolstad håndball og fått med seg gode samarbeidspartnere som liker tanken om å bygge opp unge lokale spillere for å nå dette målet. Jeg mener vi har allerede startet den reisen og er veldig motivert for å bidra til dette, sier hun opprømt.    


Klekkingsanstalt

Mathilde Arnstads forrige klubb Charlottenlund er klekkingsanstalt for talenter, noe også Byåsen nyter godt av.  Ikke mange månedene etter at Mathilde gikk til Byåsen, kom Andrea Holm Aune og Julie Nygård etter.  Mathilde opplevde det som veldig motiverende å få tidligere medspillere som lagvenninner igjen. 

Spesielt i oppgjøret borte mot Molde 8. november 2020 markerte den tidligere Charlottenlundtrioen seg.  Byåsen vant kampen 25-24 etter at alle tre satte de avgjørende scoringene de siste ti minuttene. 

– Kampen mot Molde var en jevn og god kamp hvor hele laget bidro til en sterk lagseier. Vi var godt forberedt og vi kjempet og sloss som lag spesielt i forsvar. For min del ble det en ekstra klapp på skulderen for å bli kåret til BB, sier hun fornøyd.  – Det er motiverende når vi som de unge medspillere kan være med å prege kampen, samt sette flere av de sjansene vi får i mål og Byåsen vinner.  

Foto: Lars R. Skaug – Fotolars


Forlenget kontrakten

Hva er bra med å være Byåsenspiller?!

– Byåsen er og blir en av Norges beste håndballklubber med et utviklende trenerteam og gode samarbeidspartnere. Vi trener stort sett hver morgen basis og styrketrening enten på 3T treningssenter eller på Olympiatoppen i Granåsen med god individuell oppfølging, videre har vi gode halløkter på kvelden. Trondheim som håndballby har alltid levert nye landslagsspillere.  

– Ved at jeg har signert for to nye år i Byåsen er nok det sterkeste signalet for at jeg trives godt i klubben, understreker hun. – Byåsen er en veldig bra klubb for videre utvikling hvor jeg opplever at trenerne gir meg tillitt til å ta ansvar i forsvar og rollen videre som en toveispiller, sier 19-åringen avslutningsvis.  

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png