Marit Røsberg Jacobsen

Marit Røsberg Jacobsen: Jeg har fortsatt mye å jobbe med

Av: Nikki Schei
20. januar 2021

En av de norske spillerne som har hatt en veldig god sesong, både på klubblag og landslag er Narvik-jenta Marit Røsberg-Jacobsen. For tredje året på rad er hun med i ‘efterårets lag’’ som det kalles i Danmark – de beste spillerne under høstens seriespille i Bambusa-ligaen. Hun bøtter inn mål både i Danmark, på landslaget og i Champions League for sitt Team Esbjerg. Vi tok en prat.

Hei og gratulerer Marit! En strålende sesong så langt og stort gratulerer med både EM-gull og plassen på høstens lag. Hva er oppskriften på en slik sesong? Det er nok så enkelt at jeg trives utrolig godt her i Esbjerg. Har fått muligheten til å utvikle meg som håndballspiller, fått masse ansvar i 2 X 30 minutter på banen. Så har jeg studier ved siden av og kjæresten som bor og jobber her. Alt i alt, kunne ikke hatt det stort bedre og da blir det også gode resultat på banen.

Når du har kommet såpass langt i din håndballkarriere og danskene sier at du er en av ligaens aller beste spillere, hvordan går man videre utviklingsmessig da? Jeg har fortsatt mye å jobbe med. Vi setter sammen utviklingsmål for å ta neste skritt. For meg handler det nå om jobbing med skudd i posisjon og mye kvalitetsarbeid i kontringsspillet. Timing med i start fremover, skudd i pressede kontringer, den slags oppgaver hjelper meg til å utvikles og bli en mer komplett spiller.

Hvis jeg spør en motspiller, hva tror du hun vil at du er for en spillertype? Haha, vanskelig spørsmål, men jeg tror og håper at de sier at jeg er en stabil forsvarsspiller og en god kontringsspiller. Kommer jo litt av rollen som kant, til tross for at jeg har fått større frihet her i Esbjerg.

Hva er din forklaring på at det har svinget såpass i resultatene for Esbjerg i år? Jeg og vi føler nok at det, så langt, har vært litt stang ut i avgjørende momenter i noen kamper. I fjor fikk vi ofte de med oss, i år har det gått litt den andre veien og når det er såpass jevne kamper så vipper det. Den danske ligaen opplever jeg som jevnere enn den norske, så er du ikke på kan du ryke på et tap som du ikke helt regner med.  Så er det mye reising, både her i Danmark og ikke minst i Champions League, og da blir det høy belastning. Vi hadde skader i starten på sesongen, så det påvirket nok en del. Men føler nå at vi har stabilisert oss på det nivået vi skal være på.

Ja, så hvordan blir det fremover? Hva blir fokuset for Esbjerg? Målsettingen er minimum å komme til en kvartfinale i Champions League og det tror jeg vi skal klare. For oss handler det nå om ta de ‘riktige’ poengene i de riktige kampene. Så med god struktur, forberedelser og game plan så skal vi få det til. Så vil vi veldig gjerne fortsatt ligge på toppen når seriespillet er over. Vi vet det blir tøffe kamper mot Viborg og Odense som også ligger i toppen, men det er sånn toppidretten skal være. Jevnt og tøft, det er gøy! Så satser vi på Danmarks mesterskapet som en ekstra bonus, får vi til alt det så blir jeg veldig glad!

Hvordan jobber du sammen med treneren Jesper Jensen? Jeg er kjempefornøyd med vår trener. Han har gitt meg masse tillitt, vi snakker veldig godt sammen og da funker det bare rett og slett. Han er veldig god til forberedelser, gameplans og kan alltid trekke frem noe hvis det er litt stritt i enkelte kamper. Han ser også ikke bare meg og oss som håndballspillere uten også som enkeltindivider og for meg fungerer den kombinasjonen veldig godt.

Nye spillere på vei inn, bl.a Henny Reistad fra Vipers og tyske keeperen Dinah Eckerle og tre andre som har forlenget kontrakten. Hva tenker du om det? Jeg synes det er utrolig positivt. Esbjerg er blitt en skikkelig håndballby hvor vi virkelig kjenner at klubben satser på oss. Når vi får nye spillere til neste år, og at Vilde pluss Polman forlenger kontrakten så ser det veldig bra ut til neste år. Så er det bare opp til oss å gjøre jobben.

Til sist Marit, hvordan tror du fremtidens håndball ser ut? Jeg tror det blir enda mer dynamisk. Både høyt tempo frem over og masse forarbeid i forsvar. Håndball er jo blitt en skikkelig intervall lag idrett så det er mange ting som skal på plass til fremtidens spillere.