Marielle Nordvang: – Det er stor takhøyde og lov til å gjøre feil!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
14. september 2021

Etter fjorårssesongen mistet Aker tilnærmet hele førstesyveren samtidig som trenerteamet Henrik Wilhelmsen og Vigdis Holmeset ga seg i klubben.

Ut forsvant Karoline Lund, Tuva Ulsaker Høve, Ane Cecilie Høgseth, Julie Aspelund Berg og begge målvaktene Olivia Lykke Nygaard og Vilde Johansen.  I tillegg er Karoline Borg gravid.  

Aker hentet trenerduoen Lars Abelsen og Atle Stenvik fra Follo HK Damer og de har erstattet spillerne som dro med spillere fra egen junioravdeling + spillere fra 1. divisjon, samt en spiller fra Sverige.

Brorparten av spillerne er født på 2000-tallet.  Laget er ungt, men har fremstått som entusiastiske og energiske i de første kampene.


Marielle Nordvang er blant spillerne født på 2000-tallet som har imponert stort i sesonginnledningen.  Hun spiller sin femte sesong i Aker Topphåndball.

– Jeg synes at vi nå i starten av sesongen har fremstått som en energisk gjeng som ordentlig står opp for hverandre.  Alle spillerne backer hverandre, alle har troen og det er lov til å gjøre feil. 

– Det er stor takhøyde og mulighet for å tørre.  Det er så utrolig viktig.  Når vi nå mistet så mange sentrale spillere så må vi andre opp og ta steg.  Og vi har den tryggheten om at dette får vi til, forklarer playmakeren. 

– Jeg synes vi jevnt og trutt har tatt steg underveis i oppkjøringen, men det var først etter sommeren hvor vi kom i gang med treningskamper og fikk spilt mot andre at vi fikk satt ting ordentlig.  Før sommeren hadde vi fokus på forsvaret mens vi etter sommeren hadde vi mer fokus på fase 4 og etablert angrep.  Etter noen uker begynte vi å kjenne hverandre og fikk trygghet og fikk satt spillet mer.

Foto: Paul Fekjær


Hvordan var situasjonen i Aker i våres, når den ene etablerte spilleren etter den andre forsvant fra klubben?

– Det var en del ting som var usikkert i våres, men mange av oss hadde likevel troen på at dette ville bli veldig bra.  Før vi signerte nye kontrakter fikk vi på plass et nytt trenerteam, som vi hadde hørt mye bra om.  Vi fikk snakket med dem og de sa hva de tenkte og så for seg. Det ga en trygghet og vi visste at det ville bli så bra som vi gjør det til, rett og slett. 

– Og når noen går, gir det nye muligheter til oss som blir igjen, understreker Nordvang. 


Hva kom det nye trenerteamet inn med?

– Lars og Atle var veldig tydelig på at vi er et lag og vi skal gå inn og vinne kamper sammen, og de hadde også fokus på å utvikle den enkelte.  Og det synes jeg er viktig, spesielt når vi så at vi kom til å bli en ung spillegruppe.

– Vi må ta steg underveis, vi må bygge oss opp og lære av feilene vi gjør og bli bedre av det.  Så jeg synes det var utrolig bra at de har fokus på det individuelle samtidig som vi har fokus på laget. Skal vi bli bedre som lag, er det en viktig nøkkel, sier hun.

– Jeg synes Lars og Atle er flinke til å snakke med oss, se oss og er veldig på at vi blir bedre av å tørre å gjøre feil.  For eksempel har vi nå jobbet mye med forsvar og prøver en av oss på noe som ikke går, så kan du likevel få skryt for at du prøvde, for «vi ser hva du tenkte.» 

– Det skaper trygghet hos oss spillere, skryter Marielle, – at det ikke alltid er resultatet av det du gjør som er det viktigste, men det at du tør og prøver å utfordre deg.

Og hun legger til:

– Alle føler de er til nytte på trening.  Det er ikke noen spillere som viktigere enn andre, alle er like viktig for at vi skal prestere.  Så spiller du 60 minutter eller spiller du 0 minutter, uansett er du med og bidrar og er en viktig brikke i alt du gjør.  Det har de fått til utrolig bra med laget.

Foto: Paul Fekjær


Aker-spillerne har fremstått med høy selvtillit og har spilt med voldsom entusiasme i kampene i september.  Det har gitt 2 solide NM-seire, gode seire over Larvik og Flint, mens det ble et surt 3-målstap mot Sola i serieåpningen.  Marielle Nordvang (kun 21 år) fremstår som bunnsolid i sin playmakerrolle hvor hun styrer angrepsspillet til Aker.  I tillegg er hun en aktiv målgjører og er Akers toppscorer med 22 mål på de tre første kampene.

– Mot Flint og Aker fremstår vi som et energisk lag og vi har et mål om at andre skal tenke at det ikke er så kult å spille mot Aker, Og jeg synes vi fremstår akkurat som det, smiler hun fornøyd. 

– Vi har en veldig glad benk som viser ordentlig glede og vi står ordentlig opp for hverandre. 

– Styrkene våre er at vi setter et godt forsvar og tør å løpe på motstanderen og få de enkle målene.  Vi har hatt to kamper hvor vi har tatt poeng, men vi sitter likevel igjen med en følelse av at vi har enda mer inne som kan komme etter hvert. 

– Vi er unge så vi har fortsatt mye tid for å utvikle oss, vi er ikke ferdigutviklet.  Vi kommer til å lære underveis og vil bli enda bedre, sier Marielle Nordvang avslutningsvis.


Bli med å tipp du også!

Alle bonger er med i trekningen av et universal gavekort på 4000,-
Uansett om du tipper for å bli «Årets Tipper» eller kun med hjertet kan du vinne gavekortet på 4000,- som du kan bruke til å kjøpe det du ønsker deg*. Så husk å levere bongene i tide.
Frist for neste «bong» er onsdag 15. september kl. 17.00