Foto: CSM Bucuresti

Marie Davidsen om profflivet i Romania: – Det er kjekt at jeg har blitt bedre enn jeg var før jeg kom hit

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
12. desember 2021

Marie Davidsen spiller i Champions League for første gang denne sesongen.  Etter overgangen til CSM Bucuresti har hun taklet konkurransen om spilletid godt og har aldri fremstått som en så god håndballmålvakt som hun er nå. 

Hjemme i Norge var Marie Davidsen et udiskutabelt førstevalg i Tertnes og hun opplevde også maks tillit i den tyske klubben Thüringer, hvor hun stod det meste.  Det er derfor en ny situasjon Marie opplever i Romania, med konkurranse om spilletid. 

– Jeg fikk ikke så mye tillit her tidligere i høst, men jeg har fått mer og mer tillit og i de siste kampene har jeg stått mye, forteller Marie Davidsen (28).  – Vi er tre målvakter her, så det er tøff konkurranse. 

– Men det er bra at jeg har tøff konkurranse.  Det er sånn man utvikler seg på toppnivå.  Nå i de siste kampene har jeg fått spilt mer og mer, og det er kjekt og motiverende at jeg kan utfordre de andre også.

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES


Hvordan opplever du den nye situasjonen hvor du må kjempe om spilletid? 

– Selvfølgelig, det har ikke vært like enkelt, for det er tøft å sitte på benken, innrømmer hun.  – Men samtidig har jeg sett på det som god læring, jeg lærer mye av de to andre jeg står med.  Vi har et godt målvaktsteam og vi trives bra i sammen og jobber godt på trening. 

– Så jeg må bare ta de mulighetene jeg får og gjøre det beste ut av situasjonen.  Og når man først får muligheten, klare å gripe sjansen og vise at man er god nok.  Det føler jeg at jeg har klart mer og mer, det har egentlig vært kjekt. 

– Jeg merker at jeg har tatt steg etter at jeg kom til Bucuresti, konstaterer hun.  – Det er kjekt å merke at jeg har blitt bedre enn det jeg var før jeg kom hit.  Det er nok på grunn av den nye konkurransesituasjonen og at jeg spiller med ekstremt gode spillere på trening hver eneste dag. Det er absolutt lærerikt og motiverende. 

Foto: CSM Bucuresti


Marie Davidsen signerte to-årskontrakt med CSM Bucuresti og er lagvenninne med Emilie Hegh Arntzen og Malin Aune i sin første sesong i Romania.

– Jeg har kommet meg godt på plass og er fornøyd med hvor jeg bor og trives egentlig veldig godt.  Det er kjekt å være her. 

– Ja, og så er det hyggelig det å ha noen fra samme land som snakker samme språk.  Det er alltid greit å være flere.  Emilie og Malin er jo kjempegreie, så det er gøy å ha de her, absolutt.  Det gjør det enda bedre, smiler hun.


Hvordan går det med språket?

– Det går egentlig greit siden engelsk er det språket som snakkes på trening.  Jeg har ikke satt meg inn i det rumenske språket, jeg har ikke det altså.  Der har jeg ikke gjort noen innsats for man kommer ganske langt med engelsk her.  Treningene går på engelsk og alle på laget kan engelsk. 

Foto: CSM Bucuresti


Årets utgave av CSM Bucuresti består av fantastiske enkeltspillere som kan vippe kampen i lagets favør, de har gode spillere i alle posisjoner og kjennetegnes med at de har bra team-spirit.  I ligaen i Romania har Marie og lagvenninnene vunnet de fleste kampene, men har måttet tåle to tap og har spilt en uavgjort kamp.  Det er ikke klubben fornøyd med og har litt å revansjere etter jul.

I Champions League ligger CSM Bucuresti på fjerdeplass i sin pulje etter fire seire og fire tap.  Tre av tapene har kommet på den bitreste måten ved at de har fått baklengs imot helt mot slutten og tapt med et mål.

– Vi har vært litt uheldig i Champions League og har tapt 3 av kampene med et mål og hvor alle lagene har scoret i de siste sekundene, sukker Marie.  – Så det har føltes litt kjipt når vi har hatt mulighet i de kampene og tapt tre kamper med et mål.  Man har jo selvfølgelig lyst til enten å spille uavgjort eller vinne og når man er så nær, er det ekstra kjipt.

– Jeg tror vi skal ha ganske gode muligheter i kampene som kommer.  Jeg håper vi kan ta noen steg og vinne en del kamper etter jul.  Så vi får en lettest mulig vei videre i Champions League.  Hvis vi klarer å vinne de kampene vi skal fremover, så har vi gode muligheter.


Hvor mye har du stått i Champions League?

– I de to siste kampene i Champions League fikk jeg spille ganske mye, dette er mitt første år i CL så det er ekstra stort, det er veldig gøy, sprudler hun.  – Man merker at man spiller mot bare gode spillere, så det er tøft, men det er også kult, det er veldig artig.  Og spesielt når man får det til, da er det ekstra kjekt.  For man vet at man spiller mot noen av verdens beste spillere.  Det er gøy og lærerikt.

– Jeg er relativt fornøyd med egen innsats, men selvfølgelig, jeg er perfeksjonist så jeg er ikke helt fornøyd.  Jeg har hatt noe gode perioder i de kampene jeg er fornøyd med, og så er det en del jeg kan rette opp i, som jeg kan forbedre. 

Foto: CSM Bucuresti


Dette er tredje sesongen utenlands for Marie Davidsen, som forlot trygge Bergen etter syv sesonger i Tertnes og signerte for Thüringer i 2019.

Hvordan har perioden utenlands vært?

– Jeg trives godt med denne livsstilen, at håndballen er jobben min.  Det å kunne ha mulighet til å forberede seg best mulig til hver eneste trening og leve dette livet, det synes jeg er et godt liv. Selvfølgelig er det også tøft på mange måter.  Men samtidig er det dette jeg har lyst til å gjøre, jeg trives godt med denne måten å leve på. 

– Det hele tiden å kunne jobbe mot et mål sammen med laget ditt og ha egne utviklingsoppgaver å bli bedre på, jeg er veldig glad og takknemlig for at håndball kan være jobben min, sier Marie fornøyd avslutningsvis.