Foto: Knut Stenseth, Østlandets blad

Maria K. Haugen: – I Follo kan jeg utvikle meg og stå med mye ansvar

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Etter en sesong i Storhamar, fortsetter Maria Keiserås Haugen (20) karrieren sin i Follo HK Damer.  Nå ser hun frem til å få mer ansvar og spilletid og fortsette utviklingen som linjespiller i 1. divisjon.

– Jeg velger å fortsette karrieren min i Follo etter at jeg hadde en lang og god dialog med klubben. Jeg fikk inntrykk av at dette er en seriøs klubb som satser hardt både som klubb, men også på å utvikle spillere. I tillegg tror jeg Follo blir et godt valg for min utvikling ved at jeg kan vokse i takt med mer ansvar. 

– Jeg vet at Follo er en klubb som har jobbet målrettet og godt med å kjempe seg oppover i divisjonene i mange år, og at det er en klubb med ambisjoner.

– Jeg vil bidra med stor treningsvilje og ønsker å fremstå som en viktig spiller som kan være sjef i forsvar og som kan stå frem på banen å ta ansvar – en bærebjelke om du vil, sier Maria.

Tidligere bakspiller

Maria Keiserås Haugen startet sin håndballkarriere som 9-åring i Melhus, og var i klubben helt hun dro til Storhamar forrige sesong.  Hun forteller at hun var bakspiller i sine yngre dager.

– Jeg har ikke alltid vært linjespiller og ble det ved en tilfeldighet på en regional talentsamling for fire år siden. Da de manglet linjespiller på en økt, meldte jeg meg frivillig til å prøve. Fikk høre at jeg gjorde det godt der, og siden jeg selv også likte det har jeg fortsatt på linja.

Foto: Trond Sørøy


En fin gjeng!

Maria har kommet til en klubb som spilte i REMA 1000-ligaen i fjor.  De har et erfarent trenerteam i Lars Harald Abelsen og Atle Stenvik og hun trives veldig godt i Follo og gleder seg til hver eneste trening. 

– Det er en fin gjeng både på og utenfor banen, skryter hun.  – Alle er imøtekommende, vi har det hyggelig i sammen og praten går – det er fine jenter.

– Det har vært bra treninger. Jeg synes Lars Abelsen er god på å planlegge treninger med tanke på håndballbiten og det fysiske rundt – det går opp og gir et godt resultat. 

– På treningene har vi det gøy når vi kan ha det gøy og er seriøse når vi skal være det, så det er veldig bra, sier hun fornøyd. 


Har prestert bra

Follo HK Damer har gjort store utskiftinger av spillere i stallen foran denne sesongen.  Mange spillere har forlatt klubben eller sluttet og en del kvalitetsspillere er kommet inn.  I treningskampene så langt har Follo imponert med et høyt tempo og mye trøkk i angrepsspillet.  Dette til tross for at det er forsvar som har vært hovedfokuset.

– Vi kom tidlig i gang med treningskamper.  Vi har et ganske nytt lag med mange nye spillere og det er ganske bra at vi har prestert såpass bra så tidlig i samspillinga vår. Det lover godt – nå får vi noen uker til frem mot sesongstart, så regner jeg med at det sitter som et skudd da, siden det sitter så godt allerede så tidlig, smiler hun. 

– Vi har jobbet en del med forsvar foreløpig og har begynt med angrepsspillet og merker at ting kommer seg etter hvert.  Vi utvikler oss for hver trening, man ser det går fremover.

Når spørsmålet om hvilke muligheter Maria tenker at Follo har denne sesongen, svarer hun kjapt:. 

– Jeg tenker at vi skal kjempe i toppen om opprykk!