Foto: Trond Sørøy

Maria (Gjerpen): – Vi ønsker å rykke direkte opp igjen til REMA 1000-ligaen

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Harstadværingen Maria Solheim (24) stortrives i Gjerpen og er klar for sin åttende sesong i Skiensklubben.  Gjerpen rykket ned fra REMA 1000-ligaen i våres og Maria er en av flere profiler fra fjorårets lag som skal spille klubben tilbake til det gode selskap på kortest mulig tid. 

-Det var veldig bittert å rykke ned, man har jo alltid lyst til å spille mot de beste og i den beste serien, det er det vi trener for.  Men skuffelsen varte ikke lenge, vi omstilte oss raskt, det er ikke så mye vi får gjort med det der og da, forteller Maria. 

– Vi har ikke satt oss ned og snakket så mye om målsetting for sesongen, men selvfølgelig, alle jentene på laget har jo lyst til å rykke opp.  Vi spiller for å vinne kamper, og det er i REMA 1000-ligaen vi har lyst til å spille. 


Blir med videre

Etter nedrykket har Gjerpen mistet noen spillere, blant annet Cecilie Løvdal til proffspill i Danmark og Tirill Solumsmoen Mørch til Larvik.  Men de fleste spillerne som stod mest på banen i fjor og som har mest erfaring, er med videre. 

I tillegg til Maria Solheim er også blant andre Oda Olsen, Maren Tollefsen, Kamilla Røed, Katinka Lillevik, Dorthe Groa og Guro Lien Røneid med videre.

Gjerpen har også hentet inn flere spennende nykommere, som Linn Andresen fra Gjerpen og målvaktene Susanne Andersson fra Oppsal og Julie Søfting Tovslid fra Pors. 

– Ja, det er mange av oss som blir med videre til tross for nedrykk.  Det er flere av oss jentene som har bosatt oss her i Skiensområdet og vi har spilt lenge i Gjerpen.  Vi er en god venninnegjeng og det tror jeg har mye å si, vi har det veldig bra sammen og trives i Gjerpen og med apparatet rundt.  Alt dette spiller jo inn for trivselen, sier hun.


En spennende liga

– Jeg synes ikke det er en nedtur at vi skal spille i 1. divisjon denne sesongen.  Den ligaen er en veldig bra serie det også.  Og med tanke på det laget vi har i år, at vi er så mange nye og skal bygge et nytt lag, så tror jeg 1. divisjon kan være bra.  Vi er et lag med ganske mange unge jenter og i tillegg til noen med en del erfaring, jeg tror vi kan ha godt av det året her og heller kan prøve å kjempe mot et opprykk.


Positivt overrasket

Gjerpen har i august spilt mange treningskamper og når de har toppnivået inne så viser de gode takter med tanke på å kjempe om et opprykk. 

– Jeg er positivt overrasket over det laget vi har akkurat i dag, sier Maria.  – Jeg tror vi kan gjøre det veldig bra i 1. divisjon.  Vi har vunnet noen treningskamper etter at vi begynte med fullkontakt igjen, men også tapt noen, og sånn skal det være i oppkjøringen.  Vi er ganske mange nye og skal spille oss sammen, vi har godt av de kampene vi spiller nå, så skal vi gjøre det bra når sesongen begynner.

– Som det har sett ut nå, har vi mye fart i laget.  Og vi gir oss ikke.  Vi er allerede en ganske sammensveiset gjeng hvor vi heier på hverandre og vil hverandre godt.  Det synes jeg er veldig bra.

– Jeg trives veldig bra her og i år synes jeg vi har en ekstremt fin gjeng.  Vi har et bra trenerapparat og fine folk rundt oss.  Så jeg synes det er en fin klubb å spille i og være en del av.  Og så håper vi jo at Gjerpen spiller i REMA 1000-ligaen igjen neste sesong, smiler hun lurt.