Foto: Kenneth McDowell

Margit Lidal (Ålgård) – fra anonym 2. div spiller til toppscorer i 1. div

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
24. november 2020


Etter fire sesonger i 2. divisjon for Aker 2, var Margit Lidal (21) klar for nye utfordringer.  Denne høsten har hun terrorisert målvaktene som Ålgårdspiller en divisjon høyere opp er nummer 1 på toppscorerlista i 1. divisjon.

– Det er en ny divisjon for meg med mange nye motstandere.  Så det har vært utviklende for min del, forteller Margit.  – Jeg er takknemlig for tilliten jeg har fått fra treneren, han har gitt meg godt med spilletid.  Det har vært med på å gi meg en god opplevelse, jeg har fått spille meg inn i laget og har virkelig fått følt på lagfølelsen.  Det har vært veldig fint i høst.

Foto: Kenneth McDowell


Nye utfordringer

Margit spilte i Nesodden HK frem til hun var 16 år. Som J15 spilte hun også i Follo HK Damer som et samarbeidsprosjekt mellom klubber i regionen. Deretter valgte hun å bytte til Aker Topphåndball, hvor hun var med siden oppstarten av klubben.

– Jeg kjente meg klar for nye utfordringer etter 4 gode år i Aker og var villig til å flytte på meg for å få til det. Da jeg diskuterte med trenerteamet i Aker, fikk jeg en god anbefaling på Ålgård som klubb.

– Jeg var en tur her før sommeren og trivdes med en gang.  Så trivsel har ikke vært noe problem og jeg trengte ikke noe tid på å finne meg til rette.  Det falt på plass ganske fort og jeg var i gang med trening, skole og jobb som tar hverdagen.

– Når man velger å flytte så langt, må man være trygg på at det er et godt valg.  Og det har høsten vist at folkene her og laget har tatt meg veldig godt imot.  Jeg kunne egentlig ikke vært på et bedre sted, sånn jeg ser det, sier 21-åringen. 


Overrasket over tillit

Margit Lidal fikk noen minutter i REMA 1000-ligaen sist sesong, men det var 2. divisjon som var hennes kamparena.  Hun har vært en solid tilvekst som har bidratt godt i hver kamp så Ålgård nå ligger på kvalikplass for opprykk. 

– Jeg har jobbet for å ta videre steg de siste årene som 2. divisjonsspiller og jeg føler at jeg nå er på riktig sted, samtidig som jeg har fått en god plass i laget.  Jeg er kanskje ikke overrasket over at jeg har tatt nivået, det som er overraskende er at jeg har fått så mye tillit fra trenerne og at de har gitt meg muligheten til å jobbe meg godt inn i 1. divisjon, sier Margit takknemlig.

Foto: Bitmap


– Målet mitt før sesongen var å utvikle meg som håndballspiller.  Og selvfølgelig har jeg lyst til å prestere og bidra til laget.  Når jeg finner den tonen med jentene og vi utover sesongen greier i sammen å jobbe opp et godt forsvar der jeg kan bidra i midtforsvaret og at vi setter opp til mye skudd hvor jeg får mye ansvar, er jeg glad for at jeg har greid å oppfylle en del av forventningene. 

– Det er veldig gøy å ha den rollen som jeg har i Ålgård.  Jeg hadde ikke forventet å få så mye ansvar, det er en ideel situasjon når en reiser langt for å utvikle seg som håndballspiller.  Man lærer mye av å spille mye.  Det har hjulpet veldig på selvtilliten.  Fra å spille halve kamper i 2. divisjon til å spille mye i 1. divisjon – det har hjulpet mye, slår hun fast.


Stort engasjement

– Hele miljøet her på Ålgård er opptatt av håndball, det er et stort engasjement rundt håndballen.  Det gjør at det betyr litt mer, det har vært utrolig gøy å kjenne på den fellesfølelsen rundt håndballen.  Det bidrar veldig positivt for oss spillere.


Mål om å ligge høyt på tabellen

– Vi hadde en god start på sesongen vil jeg si, selv om det var mange områder vi kunne forbedre.  Laget har vært flink til å tenke utvikling og vi har tatt tak i de tingene hvor vi har hatt et forbedringspotensiale.  Og har jobbet godt med det. 

– Det var en dårlig periode etter de tre første kampene, hvor vi fikk en realitetssjekk på at det er virkelig er en jevn divisjon i år.  Jeg tror vi bare må forsøke å gjennomføre denne halvdelen så godt som mulig og så virkelig jobbe på mot vårsesongen. 

– Det er litt spesielt i år med at mange lag er involvert i opprykk og nedrykk.  Vi har en ambisiøs gjeng og det føles godt å jobbe mot et mål om å ligge høyt på tabellen.  Vi har lyst til å prestere så godt som mulig i hver kamp, avslutter Ålgårds storscorer.