Foto: Annick Nielsen

Maren tok det nye nivået på direkten: – Jeg er litt overrasket selv, jeg må si det

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
25. januar 2022

Hun spilte 6 sesonger i 1. divisjon for Charlottenlund.  Så kom Akers nye trenerteam på banen i sommer og Maren Austmo Pedersen fant seg raskt til rette i buret til Aker og har vært lagets bærebjelke i sin første sesong i REMA 1000-ligaen. 

– Jeg er litt overrasket selv, jeg må si det, innrømmer Maren Austmo Pedersen (23).  – Jeg har ikke hatt noen kamper i eliteserien før denne sesongen her.  Men jeg har følt at jeg har hatt mer inne enn hva jeg har fått vist i 1. divisjon.  Men likevel så har jeg ikke helt visst hvilket nivå det er i REMA 1000-ligaen.  Så jeg er veldig glad for å ha fått det til greit, sier hun fornøyd. 

– På kamp i REMA 1000-ligaen får man fakta om hva man trenger å jobbe med og jeg merker at det går fortere og at det er bedre plasserte skudd.  Og ikke minst føler jeg at samarbeidet med forsvaret er veldig viktig i eliteserien.  Det er kanskje den største forskjellen fra å spille i 1. divisjon, det at man må prate mer med forsvaret, forteller Maren. 

Foto: Annick Nielsen


Burde du gått til en klubb i REMA 1000-ligaen tidligere? 

– Det er litt vanskelig å si, egentlig.  At jeg har spilt så lenge i Charlottenlund har gitt meg en trygghet også, og jeg har fått god trening og gode utfordringer i 1. divisjon.  Så jeg vet ikke hvordan det hadde vært hvis jeg hadde fått tilbud fra en klubb tidligere, men jeg følte at det var naturlig å gå nå. 


Hvordan trives du i Aker Topphåndball?

– Jeg har det veldig bra, sier målvakten begeistret.  – Jeg trives godt med lagkameratene mine og trenerne.  Alle smiler og glade på trening samtidig som man er ivrig på å bli bedre.  Det passer meg veldig bra.  Der man ser frem til hver trening, og ikke minst hver kamp.  Det er en kultur i laget for at man vil hverandre godt samtidig som man har lyst til å bli bedre sjøl.

Foto: Annick Nielsen


Etter at Aker mistet en rekke profiler i sommer, var laget spådd en vanskelig sesong.  Men de unge spillerne som var igjen i klubben, samt nyervervelsene Maren Austmo Pedersen og svenske Linnea Öhrnell utviklet seg så mye i løpet av sommeren at laget vant 7 av de 9 første kampene i høst.  I samme periode ble det 3 seire i NM-kamper. 

– Jeg tror det var det at alle slapp ned skuldrene og vi gikk inn i hver kamp med tro på at vi kunne vinne, men vi måtte ingenting.  Vi fikk satt forsvaret bra og det gjorde at vi tok med oss selvtillit i angrep.  Og så har vi mange gode spillere på alle posisjoner og jeg føler at vi fikk utnyttet alle sammen, egentlig, sier Maren om høstsesongen.


Men så ble det brått slutt på Aker-triumfer og laget gikk på sju smeller på rad, seks tap i serien og et tap i NM.

Var alle skadene på bakspillere bakgrunnen for at det gikk tråere for dere utover høsten?

– Jeg vil tro at det er en del av grunnen, det var noen viktige spillere som ble skadet.  Men likevel hadde det også litt med motstanderne vi møtte.  Vi fikk en tøff periode med tøffe motstandere på rad, sier hun. 

– Vi har vært flinke til å se fremover til neste kamp og har visst at vi kan og har egentlig bare gått og ventet på neste seier, på en måte.  Lagmoralen har vært bra og vi har hatt gode treninger selv om vi ikke har fått det helt til i kamp.  Så selv om det var en tøff periode kampmessig, har vi utnyttet det så godt vi har kunnet på treningene. 

Foto: Annick Nielsen


Aker har tatt videre steg selv om det ikke ga uttelling i kamp, før søndag.  Da var Flint Tønsberg på besøk og det endte med 4-målsseier til Maren & co.

– Det var en kamp hvor vi på forhånd så for oss at vi kunne ta poeng, og derfor er det digg at det faktisk klaffet også, sier hun lettet.  – Det var en rotete kamp, men det hadde vi sist mot Flint også.  Det som var viktigst for oss, var å ta to poeng. 

– Jeg tror dette bringer selvtillit inn i gruppa og vi ser at selv om vi har tapt mange kamper har vi ikke blitt noe dårligere.  Vi har trua på at vi skal ta flere seire. 


Er det artig å spille i den øverste ligaen i Norge?

– Ja, det er jo det, det er artig å få prøvd seg i REMA 1000-ligaen og få spilt såpass mye.  Det gir motivasjon videre, jeg er glad for at jeg fikk muligheten og at jeg tok sjansen til å begynne i Aker. 

– Det bygger selvtillit når jeg ser at jeg får det til.  Men jeg kan fortsatt bygge på den selvtilliten, selvfølgelig.  Jeg har lyst til å bli enda bedre også, så det er viktig ikke å slappe av for mye, minner hun seg selv om. 

Foto: Annick Nielsen


Fremover?

– Jeg vil tro at vi kommer til å ta enda noen steg fremover.  Det ser bra ut på trening og jeg håper at vi får utnyttet det i kamp også.  Dere vil få se et Aker-lag som er lysten på å gjøre det bra og vinne hver eneste kamp. 

– Vi bakker hverandre både på og utenfor banen.  Spillerne på benken er like viktige som de som er på banen, sier Maren Austmo Pedersen avslutningsvis.