Maren (Ålgård): – Den nye hallen blir et viktig samlingspunkt for hele klubben!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Maren Eiken Ravndal (24) er trofast mot sitt kjære Ålgård og går inn i sin 9. sesong i klubben.  Hun er en av 1. divisjons mest flittige målgjørere og er glad for at klubben nå har en helt ny hall klar til seriestart. 

– Vi har fått ny hall og den blir et samlingspunkt for hele klubben, forteller Maren henrykt.  – Vi har nå 2 spilleflater og flere i klubben kan se hverandres lag på trening.  Og så har vi en fellesstue hvor alle kan samles, foreldrene får en større mulighet til å komme og se, jeg føler at vi med denne hallen blir mye mer i sammen som en klubb.

– Vi trives allerede godt i hallen selv om det ikke er 100% klart enda med garderober og sånn, men det meste skal være klart til seriestart. 


Mindre tidspress

– Tidligere hadde vi en flerbrukshall og kunne ikke for eksempel stå igjen etter trening og skyte på mål. Men nå har du mulighet til både å komme litt før eller bli igjen etter treningen.  Du har oppholdsrom, styrkerom og store garderober. 

– Tidligere hadde vi ikke egen garderobe og det kom andre etter oss som gjorde at vi måtte forte oss ut av hallen.  Nå får vi en helt egen garderobe og har ikke det tidspresset på oss i forbindelse med treningene.  Det blir veldig positivt for oss, smiler hun.

– Vi har masse frivillige, det er fantastisk mange som har bidratt i forbindelse med den nye hallen.  Vi har ivrig håndballgruppe hvor mange stiller til dugnad.


Stor entusiasme

Maren synes det er stas å kunne bo i en bygd og samtidig være en del av norsk topphåndball.  Håndballinteressen er stor i Ålgård og på kampene er det full hall med entusiastiske supportere.

– Det er mange som kommer på kampene, og det er også mye snakk om håndball i bygda.  Lokalavisa har fyldig dekning om klubben, så de fleste kjenner til håndballspillerne i Ålgård.  Da jeg begynte i ny jobb nå, visste mange hvem jeg er.  Da var det «det er hun som spiller håndball,» humrer Maren. 

– Jeg trives så bra i Ålgård på grunn av det gode miljøet og spillerne jeg har spilt sammen med.  Og så synes jeg at klubben alltid har lyst til å utvikle seg og legger til rette for at alle skal bli bedre.  Vi har hatt flinke trenere som har bidratt så jeg alltid har hatt noe å strekke meg etter, med mål som jeg har lyst til å oppnå med klubben.


Sikte høyere på tabellen

Ålgård havnet midt på tabellen i fjor og Maren mener at klubben alltid skal ha som mål å strekke seg litt lenger enn hva de klarte året før. 

– Vi er en ivrig gjeng og det ser positivt ut nå som vi har fått spilt noen kamper i sammen i august.  Vi blir stadig mer trygge på hverandre. De nye spillerne som er kommet inn, er veldig flinke og treningsvillige, så de passer godt inn i gruppa, skryter hun. – Vi jobber med samspillet og det vil forhåpentligvis komme etter hvert. 

– Vi trener hver dag for å bli bedre og da må vi ha som mål alltid å strekke oss litt lenger enn det vi klarte året før.  Vi håper i år at folk holder seg friske, at vi får satt laget og at vi kan klatre høyere på tabellen enn det vi klarte i fjor. 


Venstrekant

Maren Eiken Ravndal ble nummer 4 på toppscorerlista i 1. divisjon i fjor med 120 scoringer fra venstrekanten.  Det er et snitt på 6 mål pr kamp.  Men hun kunne tenkt seg å være enda mer involvert i spillet fra kanten.

– Det kan alltid være noen flere utspill i hver kamp, smiler hun.  – Vi øver mye på trening på å involvere kantene og jeg får masse skudd på trening.  Da ønsker du at du får litt flere muligheter på kamp også. 

– Jeg scorer mest i kontringer, og det synes jeg er dødskjekt og skal ikke klage på det.  Der er jeg heldig, vi har to gode målvakter som kaster lange kontringsballer og har et godt samspill med dem.