Målvaktenes kamp da Nøtterøy slo Falk Horten i lokalderbyet lørdag kveld – Norsk Topphåndball

Målvaktenes kamp da Nøtterøy slo Falk Horten i lokalderbyet lørdag kveld

Kortversjonen: Falk Horten ledet på det meste 3-12, pauseresultatet var 15-18. Hjemmelaget tok ledelsen først etter 22 minutter i andre omgang. Derifra og ut ble det tett, og med en siste scoring 40 sekunder før slutt vant Nøtterøy 28-27.

Gjestene fikk det første målet og den første redningen. Før de fulgte opp med det andre målet og den andre redningen. Og det allerede før det andre minuttet av kampen var passert. Og slik kunne vi fortsatt å rapportere for det stod 0-5 etter 3 ½ minutt. Da la Robert Hedin time-out kortet for han var ikke fornøyd med det som foregikk ute på banen.

4 ½ minutt etter start fikk Nøtterøy sin første scoring, i form av ett straffekast. Sander Akerlie i Falk målet gjorde ikke jobben enkel for hjemmelaget – han stoppet det meste de første minuttene av kampen.

Falk Horten «var først med det meste», så også med utvisninger. Filip Svele fikk en to-minutter etter åtte minutter pga litt strake armer. I denne perioden fikk Nøtterøy sitt tredje mål mens Falk Horten satte inn sine mål nr 10 og 11. Og Johnny Jensen mente det var på tide med time-out. Om Sander Akerlie gjorde det vanskelig for Nøtterøy så var ikke Filip Svele den som gjorde det noe lettere for dem. Etter 13 minutter stod han bokført med halvparten av Falk sin 12 mål. Ved halvspilt omgang ledet gjestene 5-13. Nå så det ut som om Nøtterøy spillerne hadde våknet, og ti minutter før pause hadde hjemmelaget redusert til 8-13. I realiteten gikk de fra 3-12 til 8-13 på rundt åtte minutter. Drøye fem minutter før pause reduserte hjemmelaget til 11-15. Etter en god opphenting fra hjemmelaget sin side gikk lagene i garderoben på stillingen 15-18.

1 ½ minutt av andre omgang var gått da Nøtterøy igjen reduserte, nå til 16-18. En nydelig dobbelredning fra Nøtterøy endte med straffe til Falk Horten. Straffen ble raskt ekspedert og gjestene la på til 17-20 før de med en spiller utvist la på til 17-21. Etter 13 minutters spill var det tid for time-out til hjemmelaget, stillingen var da 19-23 til gjestene. Hjemmelaget la på til 20-23, lagene spilte i knappe to mer minutter før Johnny Jensen på Falk benken mente det var tid for en ny time-out. En utvisning til Falk og en straffe til Nøtterøy, og igjen var hjemmelaget kun to mål bak. Og når Nøtterøys målvakt Dragan Kondic begynte å plukke den ene ballen før og den andre etter så utlignet Nøtterøy til 23-23 med drøye ti minutter igjen av kampen. Med åtte minutter igjen å spille gikk Nøtterøy for første gang i kampen opp i ledelsen med 25-24. I iveren som fulgte endte det med utvisning til Nøtterøy, straffe til Falk og 25-25. En feil på dette nivået straffer seg fort, og igjen gikk Nøtterøy opp i ledelsen. Det ble tett de fem siste minuttene av kampen, Nøtterøy spilte 7 mot 6 og utlignet til 27-27. Klokken viste to minutter igjen å spille, det var nervøst både på og utenfor banen og hjemmelaget la sitt siste time-out kort. Og de la like godt på til 28-27 med knappe 40 sekunder igjen å spille. Det var tid for Falk Horten sitt siste time-out kort. Men med skudd utenfor var løpet kjørt for Falk Horten, og Nøtterøy vant lokaloppgjøret 28-27 etter en til tider forrykende avslutning.