Målvaktenes aften i Terningen Arena – Norsk Topphåndball

Målvaktenes aften i Terningen Arena

Det ble en målvaktenes og taklingenes aften, da Elverum ble beseiret 31-22 av polske Lomza Vive Kielce.

Elverums målvakt Emil Kheri Imsgard kom inn for Thorsten Fries med få minutter igjen av første omgang. Han reddet en sjumeter fra Kielce, og fikk med den prestasjonen vokte buret resten av kampen.

Også Kielces målvakt Andreas Wolff gjorde en svært solid kamp, og begge de to nevnte ble kåret til banens beste spiller på sine respektive lag.

Starten på kampen ble tøff, lagene følte på hverandre – bokstavelig talt – og det var tidlig lett å se at dette ville bli en solid «fightekamp».
Kampens første scoring kom til Elverum etter drøyt to minutter, med en kontring av Josef Pujol. Samme mann satte inn en 7-meter etter snaut fire minutter spilt, og det var omtrent så lenge Elverum var i ledelsen i kampen.
Etter drøyt fem minutters spill satte tidligere Elverumskaptein, nå kantspiller på Kielce, Sigvaldi Gudjonsson inn en 7-meter og utliknet til 3-3.

De neste minuttene bar preg av flere taklinger og færre scoringer, men til pause hadde Kielce sikret seg en sjumålsledelse på stillingen 11-18.

Emil Kheri Imsgard fulgte opp redningen fra før pause med to supre aksjoner til. Med en klokkeren pasning til Josef Pujol satte Elverum inn sitt 13. mål, og stillingen var 13-19.

Til tross for en svært god periode av Elverum med ca 15 minutter igjen å spille, kom de seg aldri nærmere enn seks mål. Flotte redninger av Emil Kheri Imsgard, med fortsatt gode pasninger fram til både Thomas Solstad og Luc Abalo som scoret hjalp dessverre ikke.

Lomza Vive Kielce ble for sterke, og tok til slutt hjem en nimålsseier med sluttresultatet 22-31.

Neste Champions League-kamp for Elverum er mot Paris Saint-Germain Handball torsdag 15. oktober.