Målkalas i Fredrikstad, målfattig i Oppsal Arena – Norsk Topphåndball

Målkalas i Fredrikstad, målfattig i Oppsal Arena

Etter runden REMA 1000-ligaen kvinner onsdag 13. januar 2021.

FREDRIKSTAD – STORHAMAR  32-40  (17-17)

Snakk om snuoperasjon i Kongstenhallen i kveld.  Fredrikstad med backrekka Thale R. Deila, Andrea Rønning og Frida K. Christiansen var fenomenale og spilte til tider ut Storhamar.  Etter halvspilt førsteomgang ledet hjemmelaget 12-6.  Storhamar kom til hektene og reduserte til 12-11.  Men igjen dro Rønning & co i fra og ledet 17-14 før bortelaget utliknet til 17-17, som var pauseresultatet.  I andre omgang viste Storhamar hvorfor de er ubeseiret så langt og økte ledelsen helt frem til kampslutt og vant kampen med solide 8 måls seiersmargin.  Svært oppløftende spill av Fredrikstad de første tretti minuttene og imponerende av Storhamar å vinne så klart etter å ha ligget seks mål bak.

Mestscorende for Fredrikstad:  Andrea Rønning 8, Thale Rushfeldt Deila 7, Julie Hulleberg 5, Frida Kjuus Christiansen 4, Benedicte Frøland Nesdal 3.

Storhamar:  Emilie Hovden 11, Sara Rønningen 6, Tonje Enkerud 5, Cassandra Tollbring 5, Guro Nestaker 4, Andrea Landås Gabrielsen 4.

BB: Benedicte Frøland Nesdal (Fredrikstad) og Emilie Hovden (Storhamar).

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

OPPSAL – FLINT  16-16  (10-9)

En kamp hvor begge lag skulle tatt 2 poeng, men som altså endte med poengdeling.  Bortelaget hadde initiativet i kampen frem til 20 minutter var spilt i første omgang.  Da satte Amalie Haug inn 8-7 ledelse og Oppsal var i føringen til ti minutter ut i andre omgang.  Da utliknet Flint til 11-11.  Da seks minutter gjenstod av kampen stod det fortsatt uavgjort, 14-14.  Mari Finstad Bergum scoret på sjumeter etter 27:31 og da ledet Flint med to mål, 16-14.  Frida Rønning og Kristin Halvorsen satte kampens to siste mål og sluttresultatet ble 16-16.  Svært få scoringer, men desto mer spennende å se på.  Ikke overraskende ble målvaktene kårets til banens beste spillere.

Mestscorende for Oppsal:  Lina Marie Jensen 3, Kristin Halvorsen 3, Frida Rønning 3.

Flint:  Mari Finstad Bergum 5, Synne Fossheim 3, Malin Lundemo 3, Henriette Jarneid 3.

BB:  Benedikte Kalstad Hernes (Oppsal) og Eline Fagerheim (Flint).