Målkalas da Tertnes sikret plassen i REMA 1000-ligaen – Norsk Topphåndball
Arkivfoto: John Vint

Målkalas da Tertnes sikret plassen i REMA 1000-ligaen

Vinn eller forsvinn fra REMA 1000-ligaen neste sesong var utgangspunktet for Tertnes før kveldens viktige kamp mot Gjerpen. Og i kveld sikret de seg spill på øverste nivå også neste sesong.

Etter 30 år i topp divisjonen spilte Tertnesjentene sin viktigste kamp noensinne. Etter to oppgjør mot Gjerpen sto det 1-1 i kamper. Og i kveld skulle det avgjøres

Lagene fulgte hverandre tett gjennom første omgang frem til det var ca fem minutter igjen. Da var stillingen 11-9 til hjemmelaget og de siste minuttene scoret Tertnes tre mål til mens Gjerpen scoret et. Dermed ledet Tertnes med fire mål til pause (14-10).

Andre omgang fortsatte slik den første sluttet. Gjerpen med mange tekniske feil og skudd bom. For hjemmelaget stemte det meste, og Tertnes økte ledelsen jevnt og trutt gjennom hele kampen og vant en overlegen seier. Etter 2×30 minutter sto det 36 – 19 på måltavla, til ellevill jubel fra både spillere, trenere og publikum.

Banens beste: Madeleine Hilby. Foto John Vint

Madeleine Hilby ble Tertnes sin beste spiller med 9 mål og 10 assist.

Vi gratulerer Tertnes med spill i REMA 1000-ligaen neste sesong.