Foto: Christian Berg-Henry

Malin etter den forløsende seieren: – Det har ikke vært like gøy å gå på trening i høst

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
26. oktober 2021

Etter to måneder uten seier, satt det for Flint Tønsberg i søndagens oppgjør mot Fredrikstad.  Med 3 sentrale spillere ute med skade tok andre ungjenter ansvar og med Malin Lundemo som en naturlig hærfører tok Flint sesongens andre seier. 

– Endelig kom det en 2-poenger igjen, vi hadde ventet lenge på den, sprudler Malin, og legger til:   – Det fortjente vi! 

– Vi jobbet veldig godt i uka frem mot kampen.  Vi har vært en smal tropp og vi har hatt fokus på oss selv som lag og oss som er igjen, at nå er det oss og det er vi som skal prestere og da finner vi kvalitetene til de spillerne som er igjen, forklarer hun.  – Og det fungerte, det var veldig godt, smiler playmakeren. 


Sammenliknet med fjorårets Flintlag, består årets mannskap av mange unge spillere.  Mari Finstad Bergum, Eline Fagerheim, Julia Vangen, Synne Fossheim og Nora Bugge har forlatt klubben og i tillegg er flere sentrale spillere foreløpig uaktuelle for spill: Elise Johnsen (studiepause), Henriette Jarneid (fødsel) og Merlinda Qorraj (skadet).

Flint hadde en forrykende seriestart med seier 23-20 borte mot Byåsen.  Den kampen ble spilt 1. september.  Så har Tønsberglaget slitt og har gått på seks strake tap.  Da var det ikke godt nytt at tre fra førsteoppstillingen ikke kunne spille mot Fredrikstad.  Bakspillerne Celina Vatne og Kristiane Stormoen, samt høyrekant Charlotte Koffeld Iversen var alle ute på grunn av skade.

– De er gode de som er skadet, men det gir bare andre muligheten og kanskje det gjorde at Fredrikstad var litt mindre forberedt med tanke på at vi ikke har stått med den rekka så mye.  Og så er det helt andre spilletyper, det ga resultater mot Fredrikstad i hvert fall, så det var veldig bra, forteller Malin. 

– Jeg synes spesielt Sofie Celius (18) og Nora Asbjørnsen (21) har steppet opp i den uka som har vært og vi har jobbet med med de kvalitetene vi har og at vi kan fungere godt som den spillende typen vi er alle 3.  Vi har pratet masse i sammen og kommunisert frem mot kampen på hvordan vi ønsker å hjelpe hverandre.  Det fungerte bra, fastslår hun.

Foto: Christian Berg-Henry


Det er mye ungt i årets Flintmannskap, men dirigent Malin Lundemo er med sine 22 år ikke akkurat så gammel hun heller.  Men hun trives med ansvaret hun må ta og har fra sin midtbackposisjon scoret 31 mål i høst.   Malin forteller at de hadde respekt for Fredrikstad og har sett at de har vært gode og hentet en del poeng, men at de også så at de har sine svakheter som Flint ønsket å utnytte.

– Det følte jeg at vi klarte over 60 minutter på søndag, sier hun.

– Vi fikk en god start, bare at vi brant en del i første omgang og hadde noen tekniske feil som resulterte i enkle kontringsmål for Fredrikstad.  Det var de 3 målene de ledet med til pause.  Vi følte egentlig at vi hadde kontroll i forsvar og egentlig fremover også, det var bare det siste lille som manglet og etter hvert fikk vi en ledelse utover i andre omgang. 


Mot slutten av kampen la Fredrikstad om til 5:1.  Det ble en utfordring for den ferske backrekka til Flint.

– Ja, de la ut i 5:1 og det har vi ikke snakket noe særlig om den siste uka og vi som stod der har ikke spilt sammen imot det heller.  Så det ble litt kaos, og det hadde vært veldig surt om vi hadde rotet bort den firemålsledelsen vi hadde.  Det er positivt at vi klarte å holde det helt inn og da er det ekstra gøy når det går på så små marginer, smiler Malin.


Har det påvirket dere at det har blitt så mange tap på rad?

– Ja, det har jo det, innrømmer hun.  – Det er ikke like gøy å gå på trening etter nok et tap.  I noen kamper har vi spilt bra og har vært uheldige og rotet bort to poeng.  I andre kamper har vi spilt dårlig.  Så det har vært litt trått, men vi visste at når vi fortjente det skulle vi få de to poengene.  Og det synes jeg virkelig vi fortjente på søndag. 

Foto: Ravn Foto


Fremover?

– Vi var forberedt på at vi nå går inn i noen uker med kamper mot lag som vi kan slå hvis vi spiller opp imot vårt beste.  Vi har jobbet smart i perioden etter at vi møtte Vipers og hatt Fredrikstadkampen i hodet.  Og så vet vi at det kommer enda flere viktige kamper fremover.  Vi skal bruke tiden godt videre for å prestere videre på samme måte i de neste kampene. 

– De vi møter er lag som er nede der sammen med oss og de har vist i kamper at dem kan dem også, så det er ingen gratispoeng som deles ut.  Så vi må jobbe godt frem mot første utfordring som er Romerike neste onsdag.


Var seieren søndag starten på noe?

– Ja, vi ser i hvert fall at det er mulig og at vi har flere gode spillere som kan fremstå godt og gjøre en bra rolle i laget vårt. Jeg tror virkelig at vi kan fortsette denne flytperioden her og hente flere poeng i de siste kampene som gjenstår før jul, sier Malin Lundemo avslutningsvis.