Foto: Bo Amstrup / NTB /Norges Håndballforbund

Malin Aune: – Det er ikke noe tvil om at det er gull vi har lyst på

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
30. november 2020


Etter to mesterskap på rad uten medaljer, er Malin Aune og Norges kvinnelandslag sultne på pallplass igjen. 

Femteplassen i EM i 2018 er den dårligste plasseringen for Norge siden EM i 2000, da det ble sjetteplass.  I de åtte mesterskapene fra 2000 til 2018 ble det ikke mindre enn 6 gull og 2 sølv.

– Vi har det overordnede målet fra forbundet om at vi skal kjempe i toppen i alle mesterskap, så den står der til enhver tid, forteller Malin.  – Det stiller vi oss bak, selvfølgelig. 

– Jeg kjenner gjengen godt og det er ikke noe tvil om at det er gull vi har lyst på.  Absolutt.  I de to siste mesterskapene har vi ikke tatt medalje, så vi har selvfølgelig lyst til å prestere bedre enn vi har gjort de siste to årene. 


Malin Aune (25) står med 60 landskamper for Norge og spilte i forrige EM i 2018, som altså endte med en plassering utenfor pallen. 

– Det var skuffende ikke å ta gull eller å ta medalje for to år siden, så når vi ikke klarte målet vårt var det skuffende. 

– Vi vet at i EM så teller alle kampene mye.  Forrige gang så røk vi på et mål når vi regnet sammen der på slutten.  Ettmålstapet mot Tyskland i åpningskampen ødela mye for oss, så vi er klar over at her må vi være på fra start.  Vi er veldig spent og er veldig gira. 

– Vi hadde egentlig et bra mesterskap sist, men marginene gikk veldig imot oss.  Det er stor forskjell på å ha marginene med oss enn mot oss, så vi må bare forberede oss godt og gi alt egentlig fra start, det blir viktig, sier hun. 

Foto: Terje Refsnes


Kampplan

– Vi må gjøre de dårlige periodene så korte som mulig, og får vi problemer må vi løse de sammen underveis i kampen. Når vi har en kamp hvor vi sliter og ting ikke stemmer, vet vi at det er mange ting som kan gjøres annerledes.


Stiller alltid med et godt lag

– Vi stiller med et godt lag til hvert mesterskap, også denne gang. Så er det om å gjøre at hver og en bidrar og at vi får maks ut av det laget her. 

– Vi har veldig stort potensiale til å nå langt, og det har vi hvert år.  Det er jevnt i håndball og det er gode lag i EM, så her må vi virkelig alle bidra på en god måte.  Og det har jeg veldig trua på at vi skal klare. 


Forsvarsspillet blir viktig

– Jeg håper jeg kan bidra med stabilitet på høyrekanten.  Og selvfølgelig gjøre den jobben som en kantspiller har, kontre, bidra med fart og sette skuddene i mål. 

– Det blir en del fokus på forsvar i år, forteller Malin.  – Vi ønsker å sette forsvaret og få satt i gang kontringer fremover.  Det har vi jobbet med denne uka, at vi skal stå sammen i forsvar der vi kantene spiller en stor rolle når det gjelder viderespillet hos motstanderen.  Vi er to som kan hjelpe hverandre nedpå kanten der, så det blir bra.


Er det fortsatt gøy, selv med alle koronarestriksjonene? 

– Ja virkelig, understreker Malin,  – jeg storkoser meg på samling og i mesterskap. Jeg er veldig glad for at dem klarer å få arrangert EM og at vi får spilt dette mesterskapet.  Det er vi glade for alle sammen. 

– Så nå skal vi være klare når EM starter med første kamp mot Polen på torsdag, samtidig er det bra at vi har noen treninger i sammen før det starter, avslutter 25-åringen.