Malene Aambakk ble pokalmester med Odense. Foto: NHF webside

Malene Aambakk ble dobbeltmester i Danmark

Tekst: Kirsten Birkeland/NHF Foto: NHF webside
7. juni 2021

I helgen ble det spilt pokalfinaler både i Danmark og Tyskland. Malene Aambakk gikk helt til topps.

De danske kvinnene avsluttet sesongen med Final 4 den danske pokalturneringen Santander Cup, og flere norske spillere stilte på startstreken. Odense trakk det lengste strået i turneringen da de først vant semfinalen mot Herning Ikast med to mål lørdag og deretter sikret seg pokalen etter seksmålsseier over NFH Nykøping søndag. Malene Aambakk i Odense er eneste norske spiller på Odense, og nå kan hun smykke seg med vinner av Santander Cup i koronasesongen.

På Herning-Ikast sitt lag finner vi fem norske spillere: Stine Skogrand, Ingvild Bakkerud, Helene Gigstad Fauske, Vilde Ingeborg Johansen, Mie Sophie Sando. Disse jentene sikret seg bronsemedalje i turneringen da de beseiret København i bronsefinalen.

Les mer om Santander Cup for kvinner.

Odense har dermed vunnet the double i Danmark denne sesongen ved å vinne sluttspillet for første gang i historien i tillegg til pokalturneringen.

I Tyskland ble det spilt Final 4 i pokalturneringen for menn i helgen med THW Kiel, Lemgo, Melsungen og Hannover Burgdorf på startstreken. Storlaget Kiel med Sander Sagosen og Harald Reinkind på laget, ligger for tiden på en andreplass i ligaen, men de røk ut i semifinalen mot Lemgo med minst mulige margin, 28-29. I den andre semifinalen sto Melsungen igjen som vinner over Hannover-Burgdorf. Lemgo sto til slutt igjen som vinner og ble pokalmester etter seier 28-24.

Resultater fra DHB-Pokalfinalen

ANNONSE: