Maktdemonstrasjon av Vipers! – Norsk Topphåndball

Maktdemonstrasjon av Vipers!

Complexul Sportiv National i Bucuresti var plassen der avansement fra forrige sesongs Champions League-sesong brast. Lørdag ettermiddag hadde Vipers-jentene en strålende mulighet til å gi seg selv et glitrende utgangspunkt for resten av Champions League-gruppespillet.

Og det begynte bra for gjestene fra Kristiansand. Etter fem minutter var ledelsen allerede på fire mål. 1-5 etter at jentene i rosa hadde løpt over vertene i åpningen. Ett mål fra Hanna Yttereng, og to fra Henny Reistad og Jana Knedlikova ga den perfekte starten på kampen.

Det rumenske lagets trener, Adrian Vasile, så seg nødt til å ta kampens første timeout etter fem og et halvt minutt. Der fikk han justert inn både forsvars- og angrepsspill, og CSM Bucuresti fant veien tilbake inn i kampen.

To mål fra storstjernen Cristina Neagu, samt et flott mål fra Barbara Lazovic, gjorde at ledelsen hadde krympet til minst mulige margin. På stillingen 4-5 levde kampen i aller høyeste grad. Men så gikk bortelaget muligheten til å dra fra enda en gang.

Jana Knedlikova og Nora Mørk scoret på hver sin side av strekspilleren til CSM, Crinea Pintea, gav ledelse 5-7. I Vipers-buret sto Katrine Lunde, og etter en litt treg start våknet veteranen virkelig til liv i denne perioden av kampen. To redninger på rad gav Vipers muligheten til å ta en ny firemålsledelse.

Sånn ble det dessverre ikke. Et par tekniske feil og en redning fra Jelena Grubisic i målet gjorde at Lazovic fikk muligheten til å redusere nok en gang. 6-7 og det var Ole Gustav Gjekstads tur til å ta timeout.

Katrine Lunde gjorde en kjempekamp i Bucuresti.

Etter den lille praten fortsatte Katrine Lunde storspillet i målet. Først plasserte Henny Reistad ballen i krysset før Lunde tok to på rad igjen. Da hun i tillegg satt i gang en kontring fikk Hanna Yttereng lov til å gi bortelaget en 6-9 ledelse.

Nå handlet det meste om gjestene fra Kristiansand. Ole Gustav Gjekstad gjorde en liten taktisk endring, og gjorde livet vanskelig for Cristina Neagu. Det var tydelig at hjemmelaget er vant til at hun tar stort ansvar.

Bak i målet fortsatte Katrine Lunde, og hun gav seg ikke før hun hadde stoppet åtte baller i den første omgangen. Med tanke på at CSM kun fikk nettkjenning ni ganger gir det en redningsprosent tett oppunder 50.

Det gav Vipers muligheten til å gå til hvilen med en komfortabel ledelse. Våre to siste mål for omgangen ble plassert i nettet av Malin Aune og Emilie Hegh Arntzen. 9-14, og bortelaget kunne ta pause vel vitende om at utfallet av kampen var i deres egne hender.

Ole Gustav Gjekstad og Endre Findtland hadde åpenbart brukt pausen godt. Det var riktignok Carmen Martin, CSMs venstrekant som satt omgangens første scoring, men deretter var det bortelaget som styrte kampen.

Flere gode redninger av Katrine Lunde gav jentene våre muligheten til å avgjøre kampen tidlig i den andre omgangen, og denne gangen tok de muligheten. Fra 9-14 ved pause til ledelse 11-20 gikk det drøye 12 minutter.

Håndballkamper er aldri 100% avgjort med nesten 20 minutter igjen, men nå virket det som om Vipers hadde god kontroll på alt som foregikk i Bucuresti. En ny timeout fra Vasile skulle derimot gi hjemmelaget et lite snev av håp.

Ledelsen krympet fra ni mål til fem mål, etter en periode der Vipers slet både i angrep og i forsvar. På vei til 20-25 handlet veldig mye, nesten som ventet, om Cristina Neagu. Flere mål og flere målgivende pasninger sendte et lite skremmeskudd retning Kristiansand.

Men så ble Henny Reistad tatt på midtbanen med åpent mål foran seg. To minutter og et straffekast som Nora Mørk omsatte i mål. 20-26 med knappe ti minutter igjen og et overtallspill foran seg. Nå kunne man endelig puste lettet ut.

Hanna Yttereng og Crinea Pintea hadde mange harde dueller i lørdagens kamp. Her fra returmøte i Kristiansand i høst.

Det overtallet gav et par Vipers-scoringer i tillegg til Mørks straffekast. Emilie Hegh Arntzen leverte en suser før Sunniva Næs Andersen satt inn en scoring fra sin kantposisjon. Med knappe tre minutter igjen tok Ole Gustav Gjekstad kampens siste timeout.

Etter den cruiset de rosakledte inn til to nye poeng i Champions League-gruppespillet. En scoring fra Jana Knedlikova, og en straffescoring fra Cristina Neagu, fastsatte sluttresultatet til 22-29.

Nå er det første fly hjem for Vipers-jentene før bortemøte med Tertnes til onsdag. Avkast i den kampen er 18.30, og du ser den på direktesport.no og hos vår partner Harvey’s i Kristiansand.