Foto: Svein H. Strømberg

Maja Muri: – Ja, nå er det gøy å være Romerikespiller!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
12. november 2021

Etter en mager poengfangst i høst, har november så langt vært langt hyggeligere for Romerike Topphåndballklubb.  Med 2 poeng både mot Storhamar og Flint ser det straks lysere ut for Maja Muri og lagvenninnene.  Maja har flyttet hjem etter tre sesonger i Fredrikstad og gjør en god figur på linja og er lagets toppscorer denne høsten.

– Vi fikk vite i bussen underveis til Hamar at Anniken Obaidli og Guro Nestaker ikke skulle søndagens kamp, forteller Maja Muri (22).  – Og da tror jeg alle tenkte at nå har vi sjansen.  Den muligheten måtte vi gripe med begge hender.  Og det synes jeg vi gjorde, vi fikk kampen inn i vårt spor og da er det muligheter for to poeng.

– Generelt var egentlig alle gode, og Vilde Johansen i mål var helt outstanding, skryter Maja.  – Rikke Thorngaard som ikke har fått spille så mye, hun kommer inn fra benken og dundrer på.  All ære til trenerne som tør å bytte mer i kampen mot Storhamar enn hva de gjorde i starten på sesongen.  Jeg tror vi vinner på det.  Det å spille i 60 minutter, det er slitsomt. 

Foto: Svein H. Strømberg


Maja forteller at noe av forklaringen på at Romerike har tatt full pott i de to seriekampene som er spilt nå i november, er at flere på laget har begynt å melde seg på. 

– Ja, det har vært viktig for oss at flere har meldt seg på og vi har mer mål over hele linja.  Vi har jo Sarah Solheim som plutselig har meldt seg på skikkelig og hun markerte seg både mot Flint og på Hamar.  Hun kriger bra på trening og i den siste matchen kom Rikke Thorngaard inn og gjorde en stor forskjell, synes jeg. 

– Og så har vi hatt en klar taktikk på hva vi ønsker å gjøre i kampene, fortsetter Maja.  – Vi er mer tålmodige og har fulgt planen vi er blitt enige om og har ikke funnet på noe eget vi skal gjøre. 

– Og det er forskjell fra tidligere, legger hun til. 

– Bakover har vi funnet en bedre balanse og vi har en bedre ansvarsfordeling i forsvar. Det gjør at vi får målvakt Vilde Johansen mer med, at hun klarer å lese skuddene. Det hjelper jo mye å få flere redninger, smiler linjespilleren.At toppscoreren i laget er linjespilleren, er ikke alltid så vanlig.  Maja Muri har laget 40 mål på 9 kamper, noe som er nær 5 mål i snitt pr kamp.  Alle er spillemål.

– Jeg blir mye brukt og det er veldig gøy! sprudler toppscoreren.  – Jeg er kjent for å mase på å få ballen, så jeg maser som bare rakkeren, og da spiller de inn, humrer hun.  Vi har hatt mye fokus på samarbeid mellom bakspiller og linje og vi har lykkes bra fra linja og ønsker å fortsette med dette spillet, så vi øver mye på det. 

Ble du brukt like mye i Fredrikstad?

– Nei, der hadde vi litt andre spillertyper, vil jeg si og deres styrker var ikke innspill.  Så det er veldig artig å få så mange innspill denne sesongen.

Foto: Svein H. Strømberg


Etter å ha spilt barndomsårene for Lillestrøm Håndballklubb, har Maja Muri spilt i Aker og etter tre sesonger i Fredrikstad vendte hun hjem til nysatsingen Romerike Topphåndballklubb.

Du har kommet hjem, har det blitt som du håpet på? 

– Både og, sier hun.  – Den siste uka har vært bra, men jeg kom jo tilbake til Romerike fordi jeg hadde trua på prosjektet og at vi ikke lenger skulle være et sånt jojo-lag som rykker opp og ned.  Men for min egen del har det vært veldig bra.  Jeg trives godt og er fornøyd med å være en toveisspiller og få stå bakover og få tillit der.  Det er moro. 

– Det er har vært bra for knærne mine at jeg slipper å sprinte for å bytte, for da må man kjøre full pinne både ut og inn.


Selv med seire i de to siste kampene, ligger Romerike fortsatt på nedrykksplass.

– Ja, vi gjør det, men det ser mye bedre ut nå som vi har tatt fire poeng på de to siste kampene.  Men vi ser at det er mange rare resultater i år. Vi tar poeng fra Storhamar, så tar plutselig Oppsal poeng fra Tertnes og så spiller Larvik uavgjort mot Fana.  Det ser ut til at serien i år kommer til å bli ekstremt jevn, så vi må bare ta de poengene vi kan få.  Krige i hver match, for det er egentlig mulighet i nesten alle kamper. 


Påvirker resultatene i kampene hverdagen din?

– Det påvirker absolutt!  Jeg er i hvert fall sånn at hvis vi vinner så blir uka mye lettere og hvis man taper, så blir jeg veldig sånn tenkende for å finne ut hva man kunne ha gjort bedre.  Så det hjelper absolutt med seier.


Videre?

– Vi skal gi full pinne og det er muligheter for poeng i alle kamper, så vi kommer til å gi full gass frem til julepausen, sier Romerikes blide linjespiller avslutningsvis.