Foto: John Vint

Madeleine Hilby: – Det vi trenger er å få med oss selvtillit fra kampene gjennom seire

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
7. januar 2022

Etter en variabel høstsesong med uvanlig mange tap til Tertnes å være, fikk Bergenslaget en opptur gjennom onsdagens seier over medaljekandidat Molde.

I løpet av høstens 11 kamper, hadde Tertnes 4 seire og 7 tap.

Men selv om de tok skalpen til et av topplagene, har lagets toppscorer Madeleine Hilby bena godt plantet i hallgulvet.

– Vi spilte en god andre omgang hvor vi følte at det kun var opp til oss selv, forteller Madeleine Hilby (26).  – Det vi trenger fremover er litt mer av den selvtilliten, at vi har tro på oss selv utpå der.  Det har vi savnet ganske lenge.

– Det at vi slår Molde er kanskje resultatmessig noe av det beste vi har gjort denne sesongen.  De siste 30 minuttene var veldig bra, men jeg tror fortsatt at dette er noe vi kan bygge videre på og at vi kan fortsette å ta steg herfra, bemerker Madeleine. 

Foto: Einar Kvalheim


Hvordan vil du oppsummerer høstsesongen til Tertnes?

– Den var gjerne ikke helt som forventet.  Vi visste vi var et nytt lag med mange nye spillere som skulle spilles inn og med flere spillere i større roller.  Men så mange tap og så langt nede på tabellen kjennes litt skuffende og fremover vet vi at vi er nødt til å gå i oss selv og vise at vi kan.


Hvordan trente dere i mesterskapsperioden?

– Det var en god treningsperiode for vår del, vi har brukt mye tid til å se etter andre muligheter fremover i angrepsspillet.  Vi har trent litt annerledes med mer løp og intervaller, det har vært rom for å løpe mer når det ikke har vært kamper.  På treningene har vi kuttet ut lek på oppvarming og hatt litt mer håndballrelatert.  Stått mye på en side og spilt 6 mot 6.  Kanskje litt mer spill i treningene.  Så det er kanskje den største forskjellen, forklarer playmakeren. 

– I tillegg har vi jobbet litt med en annen type forsvarsformasjon, som ble brukt mot Molde.  Vi spilte hele kampen med den nye varianten, og det løste vi greit, sier hun fornøyd. 

Foto: John Vint


I onsdagens 30-24 seier i Åsane Arena, var første omgang jevnspilt og Molde hadde initiativet til pause og ledet 13-12.

– Vi merket at dette ville bli en slitekamp hvor vi hadde noen tekniske feil og det stemte ikke så godt bakover de første 30 minuttene.  Men vi var tro mot spillet vårt og starter andre omgang med å kjøre mange avtaler som Molde ikke var helt forberedt på og vi hadde spillere på banen som de ikke var helt forberedt på. 

– Vi satt forsvaret og det gjorde at vi klarte å rykke ifra.  Vi har spilt kamper tidligere som har vært jevne og hvor vi har spilt oss til gode muligheter, men bommet.  Men mot Molde satt vi alle de mulighetene og det var det som gjorde at vi klarte å rykke ifra i midten av andre omgang, smiler hun. 


Og hun legger til:

– Det var utrolig deilig å få en seier i første kamp i 2022.  For selvtillitens del og ikke minst poengene og tabellen som den er nå så er det ganske jevnt og nær sagt alle kan slå alle.  Vi trengte de poengene sårt og så er det kjekt med en god start på nyåret. 

– Når vi får en, så god start på vårsesongen så er det positivt videre med tanke på troen på oss selv og dynamikken i laget.  Hadde vi ikke tatt de poengene hadde det kanskje vært litt tøffere og gå på trening og vite at vi skal inn i en hard siste del av sesongen. 

– Så det vi trenger nå er å få med oss selvtillit fra kampene gjennom seire, tilføyer hun. 

Foto: Einar Kvalheim


Med seieren over Molde har nå Tertnes kontakt med lagene som ligger midt på tabellen, men ligger fortsatt på kvalikplass for nedrykk.  I de neste kampene er Vipers Kristiansand og Romerike Ravens motstandere.

– Vi visste at det ville bli en tøff start på vårsesongen.  Nå klarte vi heldigvis å ta Molde og så har vi Vipers på onsdag og det blir naturligvis en hard kamp.  Men vi får bare gjøre det vi kan, brette opp ermene og gjøre det beste ut av det.  Så har vi Ravens borte neste søndag.  Vi vet at de er bra på hjemmebane, men det er en kamp vi har lyst til å vinne, sier Madeleine Hilby avslutningsvis.