Foto: Annick Nielsen

Lorin Sendi: – Jeg er veldig klar for å ta ansvar

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Lorin Sendi (19) er en av spillerne Oppsal setter sin lit til i sesongen som kommer.  Lorin har vært i klubben siden hun var 14 år og etter at Oppsal har mistet mange av sine sentrale spillere ser hun nå frem til å få større ansvar.

Lorin har tidligere spilt for Lørenskog og Skjetten.

Oppsal har mistet sentrale spillere som Eli Marie Raasok, Sara Rønningen, Eira Aune, Hanne Andve og Thea Imani Sturludóttir.  Også trener Endre B. Fintland er borte.  Lorin sier hun synes det er synd at så mange fra fjorårets lag har gått til andre klubber. 

– Vi var en veldig bra gruppe.  Både trenerne og spillerne var sammensveiset. 

Lorin forteller videre at når noen går så vil andre spillere blomstre.

– Det er mange som kommer til å ta nye steg nå og ta over rollene til de som har dratt.  Det blir veldig gøy å se hva vi får til med den nye spillergruppa. Vi får inn flere nye spillere, men vi er veldig gode på å bli kjent raskt, det ble vi med den forrige gruppa også. Samtidig er det gøy å bli utfordret på noe nytt.  Så vi skal gjøre dette til noe godt.

– Hele gruppa er ikke på plass enda.  De 2 danske spillerne, Sara Jakobsen Madsen og Sofie Fynbo, samt Benedikte Kalstad Hernes fra Fyllingen og Birta Gretasdottir fra Førde har ikke kommet til Oslo enda. 

Foto: Annick Nielsen


Ønsker å bidra

Sist sesong var Lorin skadet en periode og fikk kun 10 kamper for Oppsal.  Men hun avsluttet sesongen sterkt og ser nå frem til å ta en større plass i spillergruppa.

– Jeg er veldig klar for å ta ansvar.  Hvis jeg får tillit, skal jeg ta det.  Jeg er ikke redd for å ta ansvar, det skal passe meg ganske bra.  Jeg håper å bidra med fart og samspill med linjespillerne, at vi kan få litt mer av det.  Og jeg ønsker å fremstå som en seriøs jente med godt humør, sier hun. 


LK00

Lorin er en del av Juniorlandslaget LK00, hvor hun har spilt 28 landskamper.  For en uke siden var hun på samling i Kristiansand.

– På denne samlingen var det mye testing, pasningsteknikker, innspillsteknikker og vi jobbet mye med skudd og de tingene hver enkelt ønsker å utvikle.  Det var forsvarsspill uten kontakt og det vi kan ta med videre fra det, er fotarbeide.  Det er bra å ta med seg også i spill hvor man kan ha kontakt.  Jeg synes det var veldig gøy å møte jentene igjen, det er lenge siden sist.

– All erfaring jeg får med å være med LK00 kan jeg ta med videre til klubb.  Det er bra å være på samlinger, da får jeg innspill fra andre enn hva jeg får i det daglige.  I mesterskap har vi stått i flere viktige kamper med LK00 og det kan det være utfordrende.  Etter å ha erfart dette med Juniorlandslaget er en kamp i REMA 1000-ligaen ikke like stressende.  Jeg klarer å takle det på en bedre måte.


Spennende spillergruppe

– Denne sesongen håper og tror jeg vi kan gjøre det veldig bra.  Vi har en spennende spillergruppe, et ungt lag og ny trener.  Nå ser jeg fram til at vi kan begynne med kontakt på treningene, jeg gleder meg til å komme i gang.  Å spille håndball er det som er gøyest i livet, smiler Lorin.