Foto: Stian Bye Høgsveen

Lone Sandvik: – Jeg har tenkt mange ganger på hvor heldig jeg er!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
25. april 2021


Lone Sandvik (17) tok sist sommer et tøft valg og flyttet fra foreldrene i Trondheim til hybel på Hamar.  Hun har debutert i REMA 1000-ligaen og i NM for Storhamar og stortrives i sin nye tilværelse.

– Jeg har det egentlig bare helt supert, sprudler Lone Sandvik.  – Familien min fra Trøndelag kommer opp innimellom, samtidig som jeg har tante, onkel og mormor i nærheten.  I starten var alt nytt og litt tøft iblant, men jeg trives med å bo alene og har mange fine folk rundt meg som passer på at jeg har det bra.

Foto: Stian Bye Høgsveen


Hun legger til:

– Jeg har tenkt mange gange ganger på hvor heldig jeg er.  Det er få 16-17-åringer som får denne muligheten her og det sa Kamilla Sundmoen i kontraktsmøtet også at det er mange unge som har angret på at de ikke grep muligheten.  Jeg tenkte at det var jo bare å prøve. 

– Jeg er takknemlig som fikk denne muligheten, sier 17-åringen. 

– Det er et bra miljø og alle tar vare på meg, så jeg liker meg veldig godt.


Kunne ikke takke nei

Lone Sandvik har spilt landskamper for Ungdomslandslaget LK02 og har spilt i Charlottenlund hele sin karriere.  Da trener Kenneth Gabrielsen kom på banen i fjor sommer, brukte hun tid på å bestemme seg.  Hun hadde diskusjoner med foreldrene, og fant ut at det gikk ikke an å takke nei til Storhamar.

– Ja, det var mye frem og tilbake, innrømmer hun, men jeg er veldig glad for valget jeg tok. Jeg kunne ikke hatt en bedre utviklingsarena enn det jeg har nå – både treningsmessig, på skolen, egentlig hele pakka. 

– Men, bemerker hun, jeg kan fortsatt få litt hjemlengsel iblant, for eksempel når jeg er sliten og ikke har lyst til å lage middag.

Foto: Stian Bye Høgsveen


I Storhamarstallen er det flere spillere som er mødre, men samtidig er det også flere spillere som er på alder med Lone. 

– Det at vi er flere unge, det har hjulpet, absolutt.  Det er jo litt aldersforskjeller på laget, og det er veldig fint å ha noen på min egen alder som jeg kan ha ungdomssnakk med og ikke bare snakk mellom eldre, humrer hun. 


Trivsel

Trives du?  Er det gøy å bruke så mye tid på håndball?

– Ja absolutt! sier Lone entusiastisk.  – Jeg har alltid vært innstilt på å satse på håndball, og da jeg kom til Hamar ble det mer realistisk at jeg har mulighet til å komme så langt jeg har lyst til. Jeg føler de i klubben gir meg tillit og har lyst til at jeg får det til.  Så det står egentlig bare på meg. 

– Jeg føler ikke noe press, for det at jeg satser håndball har alltid vært mitt valg.  Mamma og pappa har vært på at de ikke skal presse meg til noen ting og jeg skal gjøre det jeg har lyst til.  Det var mitt eget valg å dra hit.


Lone har vært med på 6 kamper i REMA 1000-ligaen og debuten kom borte mot Larvik.  Da opplevde hun å ha et høyt adrenalinnivå iblandet litt nervøsitet.  Men opplevelsen ga mersmak og hun er sulten på mer spilletid.

– Det har vært veldig gøy, smiler hun.  – Jeg trodde ikke jeg skulle være med på kamp allerede første sesongen jeg kom nedover hit.  Det har vært en kjempeoverraskelse, egentlig. 

– Jeg skulle gjerne hatt mer kamptrening i 2. divisjon, men det er treningshverdagen som har størst påvirkning.  Og den har vært så bra som den kan få blitt, skryter ungjenta.

Foto: Stian Bye Høgsveen


GjennombruddDa Storhamar slo Volda 33-18 i NM-kamp 14. oktober 2020, fikk Lone sitt gjennombrudd og overbeviste med 3 scoringer.  I Volda sitt mål, stod en god kjenning av Lone.

– Den kampen var utrolig morsom, da fikk jeg en del tillit av Kenneth Gabrielsen, som gav meg spilletid. 

– Og så var det gøy å score på en lagvenninne fra LK02, Bintou, som stod for Volda i den kampen.  Det at jeg kjente henne gjorde det enda mer spennende.  Det ble 3 på 3, oppsummerer hun. 


Fremover

– Neste sesong har jeg lyst til å få en større rolle i elitestallen og være med på flere kamper og få mer spilletid.  Det er litt forskjell å skyte på en elitemålvakt og en målvakt i 2. divisjon, så jeg skal utvikle skuddet mitt mer.  I tillegg til å jobbe med hurtighet og kontra, sier hun avslutningsvis. Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png