Lokalderby i Bergen og «medaljekamp» hos de andre

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
16. november 2021

Fana – Tertnes Håndball Elite i Fana Arena kl 18:00

Lokalderby i Bergen – og for første gang spilles oppgjøret med Fana foran Tertnes på tabellen.

Hjemmelaget har plukket elleve poeng på de ti kampene som har vært spilt siden sesongen startet. Mens onsdagens gjester i Fana Arena står med åtte poeng på sine ti kamper.

Forrige runde var Fana i Larvik og nærmest ranet Larvik for ett poeng da Fana jentene utlignet i siste sekund. Tertnes hadde besøk av Byåsen hjemme i Åsane Arena og fikk erfare at Byåsen er et lag med stigende formkurve.

Sist Fana og Tertens møttes til oppgjør i REMA 1000-ligaen ble det poengdeling etter 31-31 i målprotokollen.

Kampen blir mest spennende i Fana Arena, med biletter kjøpt i hjemmelaget sin app. Eller så ser du kampen på Direktesport.no

Molde Elite – Larvik i Molde Arena kl 18:00

Molde og Larvik har Tor Oddvar Moen til felles. Dvs at Molde, som nå trenes av Tor Oddvar Moen tar imot Larvik, som tidligere har hatt Tor Oddvar Moen som trener.

Molde er klar for finalen i NM, de har fremdeles sjanse på avansement ute i Europa, og de er med og kjemper om medalje i REMA 1000-ligaen. Forrige runde slo de tabellnabo Aker med 9 mål på bortebane.  

Larvik har klatret sakte, men sikkert oppover tabellen, men det har blitt litt stang ut helt på slutten av de to siste kampene. Som begge har endt uavgjort.

Oppgjøret mellom de to i 2020/21 sesongen endte med seier til Molde. Ta gjerne turne til Molde Arena onsdag kveld for å se hvordan det går denne gang. Billettene finner du i hjemmelaget sin app, eller så ser du kampen på Direktesport.no

Flint Tønsberg – Storhamar Håndball Elite i REMA 1000 Arena kl 18:00

Fem poeng på ti kamper er det Flint Tønsberg «har på bok» før hjemmekampen mot Storhamar. Det betyr at hjemmelaget har ett lag bak seg på tabellen. Ser vi på Storhamar så er de i en litt annen tabell situasjon da de bare har ett lag foran seg.

Sist runde utlignet Oppsal til 26-26 omtrent akkurat da sluttsignalet gikk og Flint Tønsberg fikk bare med seg det ene poenget hjem igjen. Kvelden gjester tapte med fire mål for Romerike Ravens i forrige runde. Ravens er laget som ligger på plassen foran Flint Tønsberg på tabellen.

Fjorårets kamp ble Storhamar sin, og det med ganske så stor margin. Ta gjerne turne til REMA 1000 Arena onsdag kveld for å se hvordan det ender da. Billettene finner du i hjemmelaget sin app, eller så ser du kampen på Direktesport.no

Vipers Kristiansand – Aker Topphåndball i Aquarama kl 18:30

Serielederen tar imot en av semifinalistene i NM turneringen denne onsdagskvelden.  Med seier til Vipers og tap til Storhamar forrige runde så inntok Vipers tabelltoppen, og er nå tre poeng foran Storhamar. Men det var på hengende håret at ikke Sola tok ett poeng fra Vipers i den runden. Du husker sikkert at Vipers «kun» vant med ett mål.

Aker har to tap for Molde på under en uke, først i REMA 1000-ligaen deretter i NM-semifinalen. Tabellmessig så ligger Aker pent plassert litt over midten på tabellen med tolv poeng på ti kamper. Og pr i dag er de bare fire poeng fra bronseplassen.

Kampen i Aquarama begynner kl 18:30, billettene er allerede til salgs i hjemmelaget sin app. Og som vanlig sendes kampen på Direktesport.no

Romerike Ravens – Sola i Skedsmohallen kl 18:30

Noe overraskende slo Romerike Ravens Storhamar, på bortebane, for halvannen uke siden. Onsdag kommer Sola til Skedsmohallen. Sola har los på medalje og ligger før onsdagens runde på tredjeplass, med like mange poeng som Storhamar på andre.

Hjemmelaget har slitt nå i første del av sesongen (dvs før kommende mesterskapspause), men fikk en solid opptur med nevnte seier over Storhamar. Sola har to tap på blokken, der det siste var knepent så det holder mot Vipers for halvannen uke siden. I tillegg til godt REMA 1000-liga spill så er de fremdeles med i Europa-cup spillet.

Ravens skriver på sine sider at «vår generalsponsor, OBOS, inviterer alle håndballinteresserte til oppgjøret i Rema 1000-ligaen mellom Ravens og Sola til gratis inngang».  Gå inn på hjemmelagets sider for informasjon om hvordan du henter ut billetter. Er du ikke på Romerike denne kvelden så vises kampen som vanlig på Direktesport.no