LK02-talentet Sofie Celius (17) er endelig tilbake på banen

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Sofie Celius (17) er en av de store håndballtalentene på Ungdomslandslaget. Hun har spilt 21 landskamper, men spilte kun 10 kamper for klubblaget Reistad sist høst grunnet en skade i ryggen.  Nå har hun i gang med oppkjøring, er tilbake på banen og viser allerede gode takter. Det lover godt for Reistad som er nyopprykket til 1. divisjon.

– Halvveis i fjorårssesongen ble det dessverre påvist at jeg hadde en sprekk i en knokkel i nedre del av ryggen som gjorde at jeg gikk glipp av resten av den korte sesongen vi fikk i år.

– Jeg ble tatt ut av all trening, fikk ikke lov til å løpe, trene styrke eller spille håndball. Jeg fikk gradvis  lov til å være med på mer og mer.

– Det tok lenger tid enn antatt å komme tilbake fra skaden. Etter en 3 måneders periode var jeg egentlig på god vei til å komme tilbake til normal trening. Samtidig som koronakrisen så oppstod det dessverre komplikasjoner og jeg fikk smerter i ryggen igjen og dette gjorde at jeg måtte minke treningsmengden.


Opptur

Det var frustrerende for Sofie ikke å kunne bidra for Reistad, men hun syntes det hjalp veldig for egen motivasjon at laget gjorde det så bra og klarte opprykk til 1. divisjon.  I slutten av juni fikk hun en opptur da hun fikk klarsignal til å delta på samling med LK02.

– 22. juni var jeg på samling med LK02. Dette var utrolig morsomt å være med på, selv om vi kun var 6 spillere som deltok. Jeg syns det var gøy at alle spillerne ble satt i fokus, og alle fikk mye tilbakemeldinger og veiledning under treningene ettersom at vi var så få. Dette var ikke en normal samling, men lærerikt var det fortsatt, sier hun.


Tilbake

Da Reistad gikk i gang oppkjøringen del 2 etter sommerferien i begynnelsen av august, var Sofie klarert av fysioterapeuten til delta på alle håndballøktene, men har fått begrensninger når det gjelder antall minutter på banen i treningskamper.

– Jeg har fått lov til å spille i 15 minutter i hver omgang og det har egentlig gått ganske greit, jeg føler at det det begynner å bli bedre og at kroppen min tåler mer og mer trening, smiler hun.  – Jeg har fortsatt litt vondt, men det som er nå, er at det ikke er farlig-vondt det som er med ryggen min.  Smertene kommer til å avta etter hvert, da får jeg lov til å være med enda mer i kamper.


Dedikerte spillere

Etter opprykket har Reistad fått en del tilskudd til troppen og Sofie er fornøyd med det som blir vist på treningene.

–  Vi har gjort det bra på trening nå i august og jeg synes vi har fått et ganske høyt nivå på øktene.  Vi har gått noen hakk opp fra ifjor, spillerne er dedikerte og det blitt mer trøkk på treningene.


God motstand

– I treningskampene har vi fått prøvd oss mot bra lag, Storhamar, Gjerpen og Fredrikstad.  Jeg synes at vi har vært veldig gode i angrepsspillet hvor vi har fått til trekkene og har vært gode fra flere posisjoner. 

– I forsvar har vi fortsatt litt å gå på, men vi har fått inn dyktige målvakter som har hjulpet oss. 

– Jeg har fått et godt samspill med den nye midtbacken vår, Ine Egeland, som kom fra Skrim Kongsberg.  Hun setter opp spillet vårt bra.  Jeg synes vi har fremstått veldig bra i de kampene vi har spilt.

– I 2. divisjon i fjor var vi råe på tempo og scoret utrolig mange mål på kontringer.  Mot så god motstand i treningskampene har vi ikke fått til så mange kontringer så vi har litt å gå på der, men jeg har tro på at det kommer til å bli en av styrkene våre i 1. divisjon. 


Selvtillit

– For min egen del synes jeg at jeg har fått tilbake den selvtilliten jeg hadde før jeg ble skadet og jeg føler jeg tør å gi mer av meg selv.  Det er veldig gøy å være tilbake og motivasjonen er høy, sprudler Sofie.

Å spille i 1. divisjon blir en ny utfordring for 17-årige Sofie Celius. 

– Det blir veldig spennende og en morsom utfordring å spille i 1. divisjon og møte tøff motstand, smiler hun.  – Jeg har fått en sentral posisjon i laget med mulighet til å få godt med spilletid. Det vil gjøre at jeg kan utvikle meg som spiller – det ser jeg frem til.  Vi er et relativt ungt lag, vi har ikke ambisjoner om topp 3, men vi satser på å holde oss i 1. divisjon og være et lag som er veldig vanskelig å spille imot.  Jeg tror dette blir veldig bra!