Foto: Frank Fosse

LK02-talentet Martine blomstrer i 1. divisjon

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
26. januar 2021


Vågspiller Martine Kårigstad Andersen (18) belaget seg på spill i 2. divisjon denne sesongen.  Men når 2. divisjon aldri kom i gang, ønsket Randesund Martine på utlån.  Og det har vært et lykkelig valg for den nyopprykkede 1. divisjonsklubben. 

Martine har tatt nivået på rekordtid og fortsetter der hun slapp i fjor i 2. divisjon, med å bøtte inn mål.  På 12 kamper har hun scoret 65 mål, som er et snitt på 5,5 mål pr kamp.  Hun er med det Randesunds toppscorer.


– Jeg kom til Randesund en uke før seriestart og kjente ikke spillet til laget. Jeg var vant med Våg-spillet og det offensive forsvaret Våg har satt, men kom ganske raskt inn i Randesund-spillet, og da gikk det bra, forteller Martine Kårigstad Andersen.

– Jeg mener selv at jeg har tatt nivået greit, men skal fortsette å utvikle spillet videre. Jeg bruker mye tid på trening for å forbedre det jeg ikke er fornøyd med i kamp, og jeg gleder meg til forhåpentligvis å ta nye steg.

Foto: Heidi Ringlund


– Jeg hadde bestemt meg for å spille videre for Våg, men Randesund-treneren ønsket at jeg skulle spille for dem og tok kontakt med Våg da det ble klart at Randesund rykket opp. Da det viste seg at 2. divisjon ikke kom i gang, ble det et enkelt valg for meg siden jeg ønsker å spille håndballkamper og utvikle meg. Trenerne på Våg vil det beste for min utvikling, og de har lagt til rette for at det skal være mulig å inngå en utlånsavtale, sier Martine takknemlig.

– Jeg er selvfølgelig glad for å kunne spille kamper, det er mange håndballspillere som ikke har den muligheten nå. Det gøyeste jeg vet er å spille kamp, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg får muligheten til det. Jeg trener hver dag for å bli bedre, og da er det også gøy å teste nivået i seriespill.


Alle er viktige

Du har fått en sentral rolle i Randesund. Hvordan opplever du det?

– Det opplever jeg bare som positivt for min egen utvikling. Jeg trives godt i den rollen, og jeg liker å ta ansvar på banen. Men håndball er en lagsport, og kampene våre viser klart at man ikke kan prestere som lag dersom ikke man utnytter hver og en, hvor alle blir sentrale spillere i sin posisjon, understreker Martine.

– Jeg er bakspiller og skal score en del mål, men det er også min rolle å fungere med kant, linje og midtback. Det jobber jeg med hver dag.


– Det er selvfølgelig gøy å lykkes, og se at man tar nivået. Jeg liker å utfordre og skyte mål, og da er det ekstremt gøy å se hver gang ballen går inn. 1. divisjon har vært et hakk opp fra 2 divisjon, og en utfordring som jeg tror vil utvikle meg videre på veien.

– Jeg trives veldig godt i Randesund. Treningshverdagen er utfordrende, og jeg lærer noe hver dag. Jeg føler at jeg utvikler meg, og så må jeg pirke bort bomskuddene og feilvalgene for å komme dit jeg vil være. Målet mitt er kontinuerlig utvikling, sier hun.

Foto: Hildegunn Byklum


Startet 2021 godt

Randesund har kommet godt i gang i det nye året med 2 seire på tre forsøk.  Ny trener har gitt ny giv og borteseier 34-29 over Bærum var et sterkt resultat.  Martine er fornøyd med hvordan laget har utviklet seg i løpet av sesongen.

– Det har vært et tøft møte med 1. divisjon for Randesund. Det er jeg ikke overrasket over, det tar tid å tilvenne seg nivået. Vi ser at vi kan vinne mot hvem som helst, men har dessverre også mistet poeng mot lag vi burde ha anledning til å vinne mot.

– Jeg ser likevel en klar utvikling i spillet og mener vi kommer til prestere på et høyere nivå i siste del av sesongen. Vi har fire seire til nå, jeg kunne ønske vi hadde vunnet minst et par til.

– Vi har absolutt muligheten til å berge plassen i divisjonen. De siste kampene våre viser at vi er i en positiv utvikling og også klarer å vippe jevne kamper i vår favør. Skjer det mange nok ganger vil vi klare å holde plassen. Det har også hjulpet at vi har fått nøkkelspillere tilbake fra skade.


Hva er høydepunktet ditt som Randesundspiller?

– Det store høydepunktet er ettmålsseieren mot Follo! sprudler hun. – Vi ledet med flere mål og ble tatt igjen på slutten, men klarte å vinne med ett mot det laget som sannsynligvis rykker opp.

– Hele laget presterte sammen samtidig, og vi viste da at vi kunne etter en lengre periode med motgang. Etter nyttår har vi prestert godt i alle tre kampene, med to seiere, så jeg kan også si at denne perioden er et slags høydepunkt, avslutter balltalentet.