LK02-spiller Rikke Midtfjeld: – Nå gleder jeg meg til å ta en større rolle i laget!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
13. april 2021


Humørspreder Rikke Midtfjeld (18) er etter to strevsomme sesonger med uhell og skader klar for å ta over arven etter Tuva Ulsaker Høve på høyrekanten til Aker.  Rikke er fast inventar på Ungdomslandslaget og ser veldig frem til å gå fra være junior til å bli en senior neste sesong.

– Jeg gleder meg først og fremst til å ta en større rolle i laget enn det jeg har hatt, forteller Rikke Midtfjeld.  – Nå som jeg er skadefri og kan yte maks er det er en god drivkraft at jeg kan få en større rolle, så det gleder jeg meg til.  Det blir bare moro å måtte ta mer ansvar, det er deg jeg vil, legger hun til.


De som er heldige å få oppleve Rikke Midtfjeld på nært hold, kan ikke unngå å bli påvirket av hennes gode humør og gnistrende aura.  Hun er en energiskaper i et miljø.

– Den sprudlende energien min bare kommer helt naturlig, jeg har vært sånn siden jeg var barn, humrer hun.  Og så liker jeg å glede andre, det er hyggelig.

– Jeg tror det er deilig å ha sånn type glede i laget, smiler hun.  – Men, påpeker hun, – jeg er veldig seriøs når jeg skal være det og samtidig får jeg dratt inn den gleden som er med håndballen. 

Foto: Amélie Ramm


Mye uheldig

Rikke kom til Aker sommeren 2019 etter kun å ha spilt 16-årshåndball i Eidsberg, men opplevde fin utvikling utover høsten.  Men så ble det en lengre perioder med skader, sykdom og uhell.

4. desember 2019 røk hun det bakre korsbåndet og var ute i tre måneder.  Hun rakk å trene i fjorten dager før landet ble satt i lockdown på grunn av korona.

Da det ble åpnet for trening, var Rikke uheldig igjen.  Da fikk hun en sprøyte av legen som inneholdt et stoff som hun ikke skulle fått i seg.

– Jeg er veldig allergisk mot pollen, og legen ga meg en sprøyte mot det.  Men så inneholdt den et stoff som ikke var bra.  Så jeg måtte søke antidoping så det ikke ble noe tull med det. Mens jeg ventet på svar, fikk jeg ikke lov til å spille treningskamper.  Da tenkte jeg «herregud, hvor mye skal jeg takle», men så tenkte jeg videre at jeg ikke fikk gjort noe med det, så det var bare å trene og ikke bruke energi på det.

Så fulgte en overtråkk som fortsatt ikke er helt leget.  Rikke har tatt MR nå for å sjekke om det fortsatt er noe skadet i foten.  Men hun kan trene og spille selv om hun fortsatt kjenner litt til overtråkken.


Og som ikke det var nok, så ble hun rygget på av en bil i desember, som gjorde at hun ble ute en periode på grunn av hjernerystelse.

– Jeg stod utenfor bilen og snakket med en person, så var det en bil som rygget på meg så jeg ble klemt mellom min egen bildør og kanten på bilen.  Så hodet mitt ble satt i klem og jeg fikk hjernerystelse.  Jeg ble liggende i 10 dager for det var ekstremt vondt.  Med en gang jeg gjorde noe, dunket det i hodet.  Det tok tid før det ble bra. Vi var nøye på at jeg ikke startet for tidlig med trening igjen, sier hun. 


Blitt sterkere

– Når man er skadet så blir man satt litt tilbake og får ikke trent som normalt og føler seg på utsiden.  Men samtidig har jeg vært god med opptreningen og føler jeg kommer godt inn i det etter fraværene. 

– Men selvfølgelig, ønsket for en håndballspiller er å være skadefri og trene som bare det hele tida.  Det er da man kan få ut sitt beste potensial. 

– Nå har ikke jeg fått gjort det de to siste sesongene, så da må jeg bare gjøre det beste jeg kan ut av situasjonen.  Jeg føler det har gått bra.  Jeg har gode trenere rundt meg, fysio på laget, gode lagvenninner og alt det der – så den biten har vært veldig bra. 

– Man kan selvfølgelig si at jeg er satt litt tilbake, men jeg tenker at nå har jeg opplevd mye av det «dritet» ved siden av håndballen, så det gjør meg sterkere på den fronten, oppsummerer hun.

– Jeg håper at neste sesong blir annerledes, så det ikke blir så oppstykket.  Jeg håper at jeg kommer til å utvikle meg masse og få spilletid og bli en litt eldre spiller.  At jeg går fra å være junior til mer form av en seniorspiller.  Jeg gleder meg veldig, det blir veldig bra, sprudler hun. 


LK02

Rikke Midtfjeld har spilt 20 kamper og scoret 62 mål for LK02 Ungdomslandslaget.  Perioden på landslaget har hatt enormt å si for henne

– LK02 har betydd ekstremt mye, smiler Rikke.  – Jeg ble tatt med på den første samlingen i 2017 og det har blitt en del av meg.  Det er en bonus.  Etter at jeg kom til Aker, har jeg trivdes godt og vært med på elitelaget som har vært veldig stort.  Og så har jeg hatt LK02 i tillegg som gjør at jeg får opplevd så mye.  Det synes jeg er veldig gøy, det er dette jeg elsker å drive med. 

– Man lærer mye på klubblaget og lærer i tillegg mye på LK02, sier hun fornøyd.  – Jeg har blitt godt kjent med jentene og har fått en stor vennekrets.  Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått være med på det.   Jeg har hele tiden fortsatt å jobbe på for jeg har hatt lyst til å bli tatt ut på alle samlinger som er.  Det har vært en fin drivkraft.


Rikke spilte EM for LK02 i 2019 som eneste høyrekanten i laget.  Norge endte på en sjetteplass og Rikke lærte enormt mye i det mesterskapet som har fått stor betydning for hennes videre utvikling.

Hun forklarer:

– Da jeg spilte EM så hadde jeg visse krav til meg selv og så klarte jeg å oppfylle det.  Jeg synes jeg gjorde det bra. 

– Og den mestringsfølelsen jeg fikk der, er noe jeg har i bakhodet hele tiden.  Så når jeg har dårlige perioder, tenker jeg på den mestringen og den gleden jeg kjente på i det mesterskapet. 

– Ja, det er skummelt, man skal prestere og man gruer seg for det er så stort og det betyr så mye, men så fikk jeg en god opplevelse av det.  Så den spenningen før kamp føler jeg at jeg nå klarer å regulere med å tenke på den mestringen jeg følte under EM. 

– Og så tror jeg absolutt det er en fordel å ha opplevd et mesterskap nå som jeg skal spille i eliteserien som så ung.  Hvis det er perioder jeg har dårlig selvtillit eller når jeg gruer meg til kamp, så tenker jeg på det mesterskapet.


Fremover

– Jeg har spilt håndball hele mitt liv, og det har blitt en del av identiteten min.  Jeg har vinnerskalle og ønsker å bli best mulig hele tiden.  Jeg gjør alt for å utvikle meg å bli best mulig.   Jeg synes det er spennende å se hvor langt det kan gå. 

– Og så er det å være en del av et fint samhold, der alle vil det samme, som i Aker.  Det samholdet vi skaper der, det finnes ikke noe bedre.  Det har blitt en del av meg og min hverdag, smiler Rikke avslutningsvis. Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png