Foto: Einar Kvalhiem

Linn Gossé (33) var ikke ferdig med topphåndballen

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
7. mars 2020

7. mars 2020

Linn Gossé (33) tok EM-sølv med Norge i 2012 og har gjort comeback i eliteserien denne sesongen med bravur.  Etter proffopphold i Randers valgte Linn å trappe ned til 1. divisjonsspill i Viking TIF da hun flyttet hjem til Bergen. Men i fjor vår ble hun kontaktet av gamleklubben og merket at lysten på spill i eliteserien fortsatt var der. 

– Jeg hadde et par tøffe år i Viking og jeg hadde ikke lyst til at håndballkarrieren skulle ende på den måten.  Da Tertnes tok kontakt tenkte jeg at det hadde vært gøy å se om man klarte å komme opp på et nivå man har vært på før.  Jeg var veldig spent på det, det må jeg ærlig innrømme.  Det var en del nerver knyttet til det kjente jeg.  Jeg følte at jeg ikke helt var ferdig med håndballen, så det var motivasjonen for å gjøre comeback med Tertnes, sier Linn Gossé.

– Jeg følte med en gang jeg kom på trening at jeg hadde gjort et riktig valg.  Jeg har aldri mistet lysten til å utvikle meg som håndballspiller og nå var jeg på trening med folk som var der for å bli bedre håndballspillere – det var så utrolig deilig å oppleve det igjen. 

– Jeg trodde ikke det var så stor forskjell i tempo fra 1. divisjon til elite, men jeg merket det veldig fort da vi begynte at det var ganske stor forskjell både når det gjelder tempo og innsats – det var en mye større overgang enn jeg hadde trodd, forteller hun. 

– Jeg har gått og spilt håndball i to sesonger til nå hvor jeg må prestere igjen og være fullt skjerpet hele tiden.  Så det var en brå overgang.  Jeg var spent på det med å gå tilbake til å være kantspiller, jeg var bakspiller i Viking TIF.  I starten merket jeg at jeg var rusten, og jeg tror fortsatt jeg ikke er kommet opp på det nivået jeg synes jeg bør være på, eller som jeg en gang var.  Det kommer forhåpentligvis i sluttspillet og til neste år. 

Foto: John Vint

Linn Gossé har en lang og innholdsrik karriere bak seg og ble kåret til årets venstrekant i Postenligaen 2009, 2011 og 2012.  Hun ble også kåret til årets spiller i Postenligaen i 2012.  I samme sesong ble hun ligaens toppscorer.  Hun scorer også mye denne sesongen og har 119 mål før siste serierunde som spilles på onsdag.  I snitt har Linn scort 6 mål pr kamp.  Nå bruker hun av erfaringen sin inn mot Tertnes ungjenter.

– Det er kjempespennende å være i Tertnes nå, her er det mange unge spennende talenter og ikke minst venstrekant Rikke Larsen Øyerhamn og høyrekant Henrikke Hauge Kjølholdt.  Det er moro å se progresjonen og kunne bidra til utviklingen deres.  Jeg synes det er spennende å være med på individuelt å utvikle spillere, det er gøy å være med å hjelpe de, forteller Linn Gossé entusiastisk.

Linn er fulltids håndballspiller samtidig som hun gjennomfører 2-årig master i utdanningsvitenskap.  I tillegg er hun assistenttrener for Tertnes sitt 2. divisjonslag.  Hun innrømmer at det ikke ble så mye fritid i høst, men at det etter jul har roet seg og hun har kommet mer i gjenge. 

På onsdag ble det klart at Byåsen kapret bronsemedaljene i årets Rema 1000-liga og Tertnes måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.  Dette var skuffende for Linn og Tertnes. 

– Jeg synes at vi har prestert mange gode kamper, men vi har variert i prestasjonene og har også spilt  noen dårlige kamper.  Vi har mange nye og unge spillere, så vi kan ikke forvente annet.  For min del har det også gått opp og ned og jeg har enda ikke funnet den tryggheten jeg hadde tidligere i karrieren.  Men for å være helt ærlig så hadde jeg ikke trodd det skulle gå så bra som det har gjort. Jeg trodde ikke jeg skulle klare å henge med i høstsesongen, men jeg føler at jeg har klart det sånn delvis i hvert fall, sier hun.

– Tore er mitt store idol!

– Jeg elsker å spille i Tertnes på grunn av det spillet vi spiller, sprudler Linn Gossé.  – Alle spillerne er med i spillet.  Tore Johannessen er mitt store idol når det kommer til trenere – det med å ivareta alle spillerposisjonene – man spiller som et lag. Man kan være playmaker på kant og playmaker på linja, akkurat den greia der synes jeg er ufattelig gøy.

– Det blir spennende å se hvilket lag vi skal møte i sluttspillet.  På vårt beste kan vi hamle opp med alle.  Og så blir det utrolig viktig at vi bruker pausen etter serieavslutningen godt så vi kan være på vårt beste når sluttspillet dras i gang – for da tror jeg at vi kan bli ekstremt farlige.  Men faller vi 5-10% så skal det bli tøft å komme til en semifinale/finale.  Spiller vi opp mot vårt beste skal du ikke se bort i fra at vi er i finalen, sier Linn Gossé.